Indiana Jones 5 nebude. George Lucas nemá zájem

Indiana Jones 5 nebude. George Lucas nemá zájem
Poslední díl s Cate Blanchett kritika přijala s chválou, fanoušci série zas s velkými rozpaky.
Producent série Frank Marshall uvedl v rozhovoru pro web Collider, že Lucas už nemá zájem pracovat na dalším Indianu Jonesovi. Dodal také, že vedoucí filmových studií Lucasfilm brzy předá své vedoucí postavení Kathleen Kennedyové, filmové producentce a manželce Franka Marshalla. Vedení Lucasfilms tak sice zůstane "v rodině", bez velkého George ale šance na nového Indianu padají. A zdá se, že to nikomu moc nevadí.
Už poslední díl volné série Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008)
indiana-jones-5-nebude-george-lucas-nema-zajem
Poslední díl s Cate Blanchett kritika přijala s chválou, fanoušci série zas s velkými rozpaky.
byl pro mnoho fanoušků velkým zklamáním. Sám režisér filmu Steven Spielberg se později vyjádřil, že konečné rozuzlení s mimozemšťany mu přišlo krajně nešťastné, příběhotvůrcem byl ale Lucas, a Spielberg se proto podřídil. Po čase sice prosákly informace, že práce na novém díle započaly, ale ani po čtyřech letech nebyl Lucas schopen přijít s uspokojivým námětem a entusiasmus tvůrčí dvojice pomalu a jistě odumíral.
Křišťálová lebka se možná s odstupem času ukáže jako poslední hřebík do rakve série, která začala před 31 lety epesním, čtyřoscarovým filmem Dobyvatelé ztracené archy. Pravda, nic není ve světě filmu definitivní, pro fanoušky přesto bude lepší se připravit na fakt, že bez tvůrčího tahu George Lucase už archeologa s bičem a kloboukem na plátnech spatří jen těžko.