V Jordánsku vyroste tématický park zasvěcený Star Treku

V Jordánsku vyroste tématický park zasvěcený Star Treku
Pokud dokážete vyjmenovat všechny díly hvězdopravecké série, přispíváte do diskuze “Top 100 důvodů proč je Kirk lepší kapitán než Picard,“ a z hrníčku na ranní kávu na vás šibalsky mrká Leonard Nimoy, jste sice dřevními fanoušky, ale vězte, že láska ke Star Treku se dá projevit i jinak. Můžete například navrhnout vybudování tematického za jeden a půl miliardy dolarů – takhle se to dělá, když jste jordánský král.
Deník The National informoval o odklepnutí investic v závratné výši pro plánovaný projekt, který má do země nalákat turisty. Developeři totiž slibují zábavní park pro celou rodinu nabízející vysoce kvalitní atrakce s tematikou Star Treku  a příležitosti objevovat staré kultury (ať už taková kombinace zní jakkoli absurdně).
Hnacím motorem projektu a zároveň velkým fanouškem seriálu je právě jordánský král Abdul. Ve Star Trek: Voyager se údajně i mihl před kamerou v jedné z epizod.
Stavební práce na takzvaném Red Sea Astrarium začnou příští rok, dokončení je ohlášené na rok 2014. Vzhledem k tomu, že projekt zaštiťuje zarytý fanda, máme se na co těšit.