„Nikdo nevidí, že 10 let beru herecké kurzy.“ Schwarzeneggerův syn marně setřásá nařčení z protekce

„Nikdo nevidí, že 10 let beru herecké kurzy.“ Schwarzeneggerův syn marně setřásá nařčení z protekce
Patrick Schwarzenegger – Bílý lotos | HBO Max
Bílý lotos od autora Mikea Whitea si od roku 2021 zvykl dávat příležitosti jednak dlouhodobě přehlíženým umělcům (Stiflerova máma Jennifer Coolidge), jednak osobnostem v rané kariérní fázi (Sydney Sweeney). Mladý Schwarzenegger v očích široké veřejnosti spadá do druhé kategorie, přestože před kamerami se pravidelně objevuje od roku 2006. Jeho otec jej ostatně odmalička vodil do filmového zákulisí a zažehl v něm fascinaci průmyslem, kde dobré geny a kontakty zkrátka nejsou k zahození.
Patrick Schwarzenegger
Patrick Schwarzenegger

Herec

7.3
„Chodit na natáčení s tátou, to byla moje první láska k herectví,“ řekl Patrick v nedávném rozhovoru pro People. „Vždycky mě vytáhl ze školy dřív. Mohl jsem jít do Universal Studios – viděl jsem, jak tam vejde jako táta a vyjde jako Mr. Freeze. Celé dny jsem tam seděl a byl fascinován vším, co souviselo s filmem.“
Bílý lotos
Gen V
Na seznamu smrti
Půlnoční láska
Patrick Schwarzenegger
Bývalý kulturista býval nejlépe placeným hercem světa, ale lidé si jej obecně nikdy nespojovali s výjimečnými talenty typu Jacka Nicholsona, jehož syn Ray v současnosti také vystrkuje růžky – se Samarou Weaving si brzy zahraje v psychologickém černohumorném hororu Borderline o stalkerovi, jenž v 90. letech nebezpečně dotírá na popovou superhvězdu. Arnold si vždy vystačil s ostře řezanými rysy a vrozeným charismatem, jemuž výrazný rakouský přízvuk dodával podobnou měrou zlověstnou i komickou jiskru.
Od Patricka, jenž podobu s otcem nezapře, se tedy rovněž neočekávají oscarové výkony. A třeba neprávem – první dvě epizody nové série Bílého lotosu si zatím stojí výborně a Schwarzenegger, jenž se nezalekl ani kompletní nahoty, do satirického světa potměšilých boháčů zapadl. V rozhovoru pro The Sunday Times si ale posteskl, že lidé mu stále předhazují nepotismus. „Vím, že jsou lidé, kteří řeknou, že jsem tu roli dostal jen kvůli tomu, kdo je můj otec. Nevidí, že mám za sebou deset let hereckých kurzů, každý týden jsem hrál ve školních představeních, hodiny jsem pracoval na svých postavách a prošel stovkami neúspěšných konkurzů,“ postěžoval si na stigma, které zcela setřese jen málo umělců s nálepkou „nepo-baby“.
Přiznal také, že člověk si za takových podmínek někdy přeje, aby mohl začít úplně sám od píky. „Samozřejmě je to frustrující, můžete být zaškatulkovaní a v tu chvíli si říkáte, že byste si přáli nemít tohle příjmení. Ale je to jen chvilkový pocit,“ dodal rychle s tím, že za svůj původ nikdy nepřestane být vděčný. „Nikdy bych svůj život s nikým neměnil. Mám obrovské štěstí, že mám takový život a rodinu, jakou mám, rodiče, jaké mám, a hodnoty a lekce, které mi předali.“
Arnold Schwarzenegger, Patrick Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger se synem Patrickem | Getty Images
Schwarzenegger se na streamu viditelně prosazuje od roku 2022, kdy obdržel vedlejší roli v akční sérii od Prime Video Na seznamu smrti. Následně ztvárnil jednu z postav v seriálu Gen V ze světa Bandy, nedávno také dotočil drama Billy Knight s Al Pacinem. Samozřejmě se může spolehnout na veřejnou podporu legendárního otce, jenž se zúčastnil premiéry Bílého lotosu a na Instagramu ho lidem virálně doporučoval. Jaký rodič by ostatně svým potomkům alespoň trochu nepomohl.
Podívejte se na žebříček nejlepších herců podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: Variety, The Sunday Times, People