Millie Bobby Brown slaví dvacítku. Ukázala nový typ dětské hvězdy

Millie Bobby Brown slaví dvacítku. Ukázala nový typ dětské hvězdy
Stranger Things (2016) | Netflix
Millie Bobby Brown se narodila ve Španělsku v roce 2004, což je mimochodem pro její fanoušky značně matoucí. „Proč se narodila ve Španělsku?“ a „Je Španělka?“ jsou první dotazy, které vám o ní našeptá Google, jde tedy zjevně o něco, čemu se snaží přijít na kloub miliony lidí.
Millie Bobby Brown
Millie Bobby Brown

Herečka

7.4
Takže ne, Millie není Španělka, byť v této zemi strávila první čtyři roky života prostě proto, že se sem nastěhovali její britští rodiče. Nezapustila zde však kořeny, nenaučila se ani jazyk nad rámec základů. Následující čtyři roky strávila v domovské Británii a nakonec se s rodinou přestěhovala do Spojených států. O další rok později, v devíti letech, už stála před kamerou.
kolik-stoji-podpis-a-fotka-s-vasi-oblibenou-hollywoodskou-hvezdou-tahle-cisla-vas-mozna-prekvapi-2
Millie Bobby Brown | Netflix
Její rodiče nepochází ze zábavního průmyslu, otec je realitní makléř, ve své dceři však poznali talent a zájem o herectví a udělali vše proto, aby se v něm rychle uchytila. Asi už jsme dost zvyklí na podobné příběhy, aby tento prospekt nevěstil nic dobrého, nicméně se zdá, že v tomto případě vše probíhalo hladce a dívce se opravdu splnil sen bez výraznějších vedlejších následků.
V roce 2013 debutovala v malé roličce ve Once Upon a Time in Wonderland, kde ztvárnila mladší verzi Alenky z říše divů ve vzpomínce. O sezónu později už si střihla jednu z hlavních rolí v seriálu Intruders a připsala si epizodní role v sitcomu Taková moderní rodinka a v Chirurzích. Už tak strmý vzestup zakončila role tajemné dívky Jedenáctky v popkulturním fenoménu Stranger Things, který odstartoval v roce 2016 a z principu hrozil, že zcela pohltí její kariéru a osobnost.
„Ta třetí“ Olsenka unikla vyhoření svých sester. Elizabeth má to nejlepší možná teprve před sebou
Téma16. 2. 2024
„Ta třetí“ Olsenka unikla vyhoření svých sester. Elizabeth má to nejlepší možná teprve před sebou
Zrovna před pár dny jsme si na Kinoboxu připomínali jeden z mnoha odstrašujících případů dětských hvězd v podobě dvojčat Olsenových. Ty přitom nepředstavují zvlášť extrémní příklad, rodiče je netýrali a nezneužívali, jejich život nezničily drogy. Jejich pracovní nasazení v devadesátých letech a neutuchající zájem médií přesto vedl k jejich vyhoření a opuštění branže. Oproti tomu jejich sestra Elizabeth, která se před kameru naplno postavila až jako dospělá, má prosperující kariéru.
trailerova-naloz-tydne-usmev-co-zabiji-finale-stranger-things-dalsi-vylet-do-westworldu-a-zpivajici-krokodyl
Stranger Things | Netflix
Millie Bobby Brown ale ukazuje, že to skutečně jde. Nebo se to alespoň jeví z vnějšího pohledu. Kdo ví, jestli se za patnáct let v nějaké biografii nedozvíme o děsivém tajemství pod pozlátkem? V tuto chvíli je ale Brown sebevědomě vyhlížející mladou ženou, která vstup do dospělosti (v Americe se plnoletou stane až za rok) může zvládnout bez problému. Vedle Stranger Things si připsala například roli v americkém Godzillovi a prošla se už i po runwayi jako modelka.
Stranger Things
Stranger Things
  • Netflix
90%
Možná to je tím, že produkce Stranger Things není tak časově náročná, vždyť seriál si bere (pro fanoušky až bolestně známé) dlouhé pauzy. Herci a herečky tedy mohou pohodlně načerpávat energii, co hrdlo ráčí, což je jistě potřebné. A možná je to proto, že generace Z má obecně vzato v nižším věku vyvinuté povědomí o své individualitě, z dítěte tedy není tak snadné udělat „cvičenou opici“, která se kdekoliv mimo kontext filmového natáčení sesype. A nebo má prostě štěstí na lidi okolo sebe, kteří se poučili z chyb předchozích dětských hvězd a postarali se, aby stejný osud nepotkal Millie.
Ne že by měla pouze na růžích ustláno. Od narození se potýká s vadou sluchu, na jedno ucho už zcela ohluchla. A samozřejmě se i jí negativně dotýká sláva. Twitter opustila poté, co jím kolovaly její falešné homofobní citace, v jejichž důsledku byla vystavena intenzivní kritice. Opakovaně promluvila o tom, že se už od doby, kdy byla dítětem, musí vypořádávat se svou sexualizací. Den jejích 18. narozenin pak mnozí využili k tomu, aby internet zaplavili sexuálním obsahem na její téma, což pro ni bylo přinejmenším frustrující, možná traumatizující. Se vším se ale, zdá se, vypořádala. Překvapí možná, že už je zasnoubená, a to za o rok staršího syna Jona Bon Joviho, a má deset domácích mazlíčků – psy, kočky, želvy, králíka a osla. Vypadá to jako docela příjemná existence.
Stranger Things najdete nepřekvapivě na Netflixu. Jaké seriály by vás už překvapit mohly, zjistíte pomocí žebříčku nejlepšího z nabídky jejich katalogu podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: The Hollywood Reporter, Netflix, X