Gosling se zlobí, že Margot Robbie a režisérka Barbie nebyly nominovány na Oscara. Co vzkázal Akademii?

Gosling se zlobí, že Margot Robbie a režisérka Barbie nebyly nominovány na Oscara. Co vzkázal Akademii?
Barbie | Warner Bros.
Barbie
Barbie
68%
Gosling, který si možná ocenění odnese za svého jedinečného Kena, na adresu Robbie a Gerwig řekl: „Jejich práce by měla být uznávaná stejně významně jako ostatních nominovaných v daných kategoriích.“ Přehlédnutí těchto dvou žen je do očí bijící a nespravedlivé s ohledem na jinak veleúspěšný snímek, kterému se podařilo nejen vydělat spoustu peněz, ale zasáhnout do řady nominací či udílení významných ocenění.
Ryan Gosling, Margot Robbie, Greta Gerwig a America Ferrera
Ryan Gosling, Margot Robbie, Greta Gerwig a America Ferrera | Getty Images
Herec uvítal, že spolu s ním je v herecké kategorii (nejlepší ženský výkon ve vedlejší roli) nominovaná America Ferrera za svou Glorii. Ta však spolu s ním nechápavě kroutila hlavou nad tím, jak mohla Akademie Gerwig a Robbie takhle vypustit. „Čeho Margot dosáhla jako herečka, je prostě neuvěřitelné. A Greta udělala jako režisérka všechno pro to, aby si Oscara jednoznačně zasloužila,“ pravila Ferrera.
Zlatého plešouna si tak Greta Gerwig možná odnese spolu s partnerem Noahem Baumbachem jen za nejlepší adaptovaný scénář. Margot Robbie by se ze sošky mohla těšit jako spoluproducentka, pokud by ji Barbie získala v kategorii nejlepší film. Ryan Gosling nejprve uvedl, že je poctěný nominací za ztvárnění „plastové panenky pojmenované Ken“. Přesně v duchu filmu však hned dodal: „Ale Ken by nemohl být bez Barbie a Barbie by nemohla být bez Grety Gerwig a Margot Robbie, které mají zásluhu na vzniku světově oslavovaného snímku měnícího historii.“
Podobně reagoval rovněž hudební skladatel a producent Mark Ronson, jenž si vysloužil nominaci pro nejlepší původní píseň za svou baladu I’m just Ken. „Není jenom Ken, je Ken a Barbie,“ prohlásil s tím, že díky Margot Robbie „drží tahle zatracená věc pohromadě“ a že Gerwig přivedla lidi zpátky do kin. Barbie některé z řady nominací, jež jinak získala, určitě promění, otázkou však zůstává, proč Akademie takto snadno přehlédla práci Gerwig a Robbie. O vítězech a vítězkách jednotlivých kategorií se rozhodne 10. března v losangeleském Dolby Theatre.
zdroj: The Guardian
Podívejte se na seznam nejočekávanějších filmů letošního roku.