Roky plynou, přesto se nezdá, že by tyto slavné herečky stárly. Jaký je jejich recept na „věčné mládí“?

Roky plynou, přesto se nezdá, že by tyto slavné herečky stárly. Jaký je jejich recept na „věčné mládí“?
Vem si mě | Universal Pictures

Jennifer Aniston, 53 let

roky-postupuji-presto-se-nezda-ze-by-tyto-slavne-herecky-starly-jaky-je-jejich-recept-na-vecne-mladi
The Morgning Show (2021) | Apple TV+
Vypadá to, že pleť Jennifer Aniston září ještě víc než v dobách, kdy hrála v kultovním seriálu Přátelé. Jako vysvětlení se nabízí práce plastických chirurgů, oblíbená herečka nicméně fanoušky ujistila, že operace za tím rozhodně není a ani nemá v úmyslu se k nim v budoucnu uchýlit. Místo toho je Aniston velkou zastánkyní laserů a světelné LED terapie, která údajně neinvazivním způsobem zpevňuje obličejové svaly. Dále vděčí za svůj mladistvý vzhled používaní kvalitních pleťových přípravků, pití velkého množství vody, dostatečnému množství spánku a dobrým genům.

Jennifer Lopez, 52 let

roky-postupuji-presto-se-nezda-ze-by-tyto-slavne-herecky-starly-jaky-je-jejich-recept-na-vecne-mladi-2
Vem si mě (2022) | Universal Pictures
Je to čtvrt století, co si Jennifer Lopez podmanila velké plátno v hitu Anakonda. A přesto se zdá, že nezestárla ani o den. Jejím receptem je – jak fanoušci, kteří ji sledují na sociálních sítích, dobře ví – dřina. Pro Lopez je cvičení prioritou a nedá dopustit na metody Tracy Anderson. Důležitá je také vyvážená strava. Té se Lopez věnuje natolik, že před pár lety založila wellness značku BodyLab, která se zaměřuje na proteinové koktejly a doplňky stravy. A pokud jde o pleť, Lopez využívá krémy proti stárnutí a stejně jako téměř všichni ostatní radí smýt si před spaním make-up.

Tereza Kostková, 45 let

roky-postupuji-presto-se-nezda-ze-by-tyto-slavne-herecky-starly-jaky-je-jejich-recept-na-vecne-mladi-8
Hvězdy nad hlavou | TV Prima
Tereza Kostková je v prvé řadě ambasadorkou francouzské kosmetiky Orlane, na kterou nedá dopustit. Dále ráda používá oleje: „Babička vždy na všechno používala olivový olej, nakapala si ho na bagetu s rajčaty a česnekem, natřela si s ním obličej, ruce a vlasy. Oleje mi v životě tak nějak zůstaly, ráda je používám. Od léčebných, aromatických až po pleťové.“ Chodí na kosmetická ošetření, vlasy si kvůli lesku oplachuje octovou vodou, tvář ledovou a nikdy se nezapomene po příchodu domů odlíčit. Pokud jde o postavu, již řadu let minimálně dvakrát týdně cvičí. Oblíbila si hlavně cvičení na speciální vibrační plošině, která jí pomáhá zpevnit problémové partie.

Halle Berry, 55 let

Moonfall (2022)
Moonfall (2022) | Lionsgate
Berry věří, že je lepší vyhledat odbornou pomoc než utrácet těžce vydělané peníze za produkty, které možná ani nepotřebujete. „Ženy po dvacítce se příliš brzy obracejí k přípravkům proti stárnutí, místo aby si nechaly pomoci od estetiků,“ řekla v jednom starším rozhovoru, kde současně prozradila, že čtyřikrát ročně navštěvuje svou kosmetičku na klinice Kinara. Pokud je to možné, vyhýbá se cukrům, protože je označuje za jed. Co se týče její postavy, kterou dokonale předvedla ve svém předloňském režijním debutu Modřiny, Berry spoléhá na kardio, lehké činky a cvičení s vlastní vahou.

Lucie Vondráčková, 41 let

roky-postupuji-presto-se-nezda-ze-by-tyto-slavne-herecky-starly-jaky-je-jejich-recept-na-vecne-mladi-3
The Perfect Kiss (2018) | Luna Studios
Jak to Lucie Vondráčková dělá, že po dvou dětech vypadá snad ještě lépe než v mládí? Skalní fanoušci z jejích internetových příspěvků dobře ví, že je velkou milovnicí chůze. Kde je to jen možné, chodí pěšky. Mezi její další vášně patří tanec, také ráda plave a zahraje si i tenis. Pokud jde o stravování, Lucie se snaží konzumovat hlavně výživná a zdraví prospěšná jídla.

Angelina Jolie, 46 let

Angelina Jolie v Eternals (2021)
Angelina Jolie v Eternals (2021) | Walt Disney Studios
Angelina Jolie na sobě nešetří, pokud jde o mladistvý vzhled. Aby si udržela zářivou vizáž, maže si obličej krémem Skin Caviar od La Prairie, který obsahuje skutečné rybí jikry a stojí deset tisíc korun. Pokud jde o stravování, nějakou dobu zkoušela veganství, ale zjistila, že „ji to málem zabilo“ – zkrátka nebylo pro její tělo vhodné. Místo toho se rozhodla pro stravu bohatou na starověké obiloviny. Věnuje se kickboxu a kardio cvičení.

Sandra Bullock, 57 let

roky-postupuji-presto-se-nezda-ze-by-tyto-slavne-herecky-starly-jaky-je-jejich-recept-na-vecne-mladi-5
Ztracené město (2022) | Paramount Network
Sandra Bullock si celou kariéru udržuje postavičku jako lusk a jde na to starou, poctivou dřinou: cvičí pilates, kickbox a posiluje až šest dní v týdnu. Svou rutinu odlehčuje jedním dnem v týdnu, kdy si dopřává, na co má chuť. Co se týče její zářivé pleti, herečka se snaží vyhýbat slunci a používá výrobky luxusní řady péče o pleť Artistry. Jsou drahé, ale podle všeho fungují.

Gwyneth Paltrow, 49 let

roky-postupuji-presto-se-nezda-ze-by-tyto-slavne-herecky-starly-jaky-je-jejich-recept-na-vecne-mladi-7
Politik (2020) | Netflix
Gwyneth Paltrow je velkou zastánkyní čistého stravování. Vyzkoušela si detoxikaci, bezlepkovou dietu i veganství, nejdůsledněji se ale drží pravidla jíst plnohodnotné potraviny a užívat doplňky stravy. Také ráda cvičí a zasloužila se o popularizaci metody Tracy Anderson. Pokud jde o líčení a péči o pleť, je jejím režim až překvapivě prostý: Paltrow za svůj nestárnoucí vzhled vděčí peelingu, kokosovému oleji a velkému množství vody.

Jessica Alba, 40 let

roky-postupuji-presto-se-nezda-ze-by-tyto-slavne-herecky-starly-jaky-je-jejich-recept-na-vecne-mladi-6
Policajtky z L.A. (2019) | Sony
Dnes již trojnásobná maminka má pro své fanynky jednoduchý recept: „Moje máma mi celý život říkala, že se mám vždycky mazat opalovacím krémem a že mám s kosmetickými produkty zacházet jako s investicí,“ řekla pro InStyle. „Raději šetřila na oblečení, než aby šetřila na péči o pleť nebo na make-upu. Říkala: ‚Poslouchej, tohle je tvůj obličej. Je to všechno, co máš.‘“

Natalie Portman, 40 let

roky-postupuji-presto-se-nezda-ze-by-tyto-slavne-herecky-starly-jaky-je-jejich-recept-na-vecne-mladi
The Morgning Show (2021) | Apple TV+
Natalie Portman věří, že za svou mladou pleť vděčí veganství: „Zjistila jsem, že moje pleť je mnohem, mnohem lepší, než když jsem byla vegetariánka. Vyřadila jsem mléčné výrobky a vejce a od té doby nemám žádné problémy.“ Pokud jde o její postavu, sází herečka hlavně na přirozený pohyb: „Chodím na výlety, plavu, dělám drobná cvičení. Zjistila jsem, že pokud mám volný čas, chci ho trávit s dětmi, ne v posilovně. Také mám ráda gyrotoniku.“