Veterán sci-fi žánru by si rád napsal seriál ze světa Star Wars

Veterán sci-fi žánru by si rád napsal seriál ze světa Star Wars
Battlestar Galactica (2004) | NBCUniversal Television Group
Scenárista a režisér Roger D. Moore započal svou sci-fi kariéru na seriálu Star Trek: Příští Generace (1987), pro který psal k nejrůznějším epizodám scénáře. Následně se přesunul k další klasice, kde hrál daleko větší roli, tentokrát k seriálu Battlestar Galactica (2004), kde se kromě scénáře podílel i na režii. Diváci ale mohou být obeznámeni s jeho zcela vlastním seriálem, kterým je Cizinka (2014), poutavé sci-fi drama, ve kterém se válečná zdravotní sestra z konce druhé světové války vrátí v čase do první půlky 17. století. Kromě seriálové tvorby má Moore na svém kontě i pár filmů, všechny opět ze světa Star Trek a Battlestar Galactica.
V nedávném rozhovoru pro The Hollywood Reporter tvůrce sdělil, že by tentokrát velice rád zabředl do světa Star Wars, nicméně zároveň si uvědomuje, že momentálně pro to není úplně ta správná doba.
"Je to něco, nad čím pořád přemýšlím, ale očividně mají se Star Wars momentálně plné ruce práce. Nejsem si jistý, zda je teď správná doba do onoho univerza přijít s novým seriálem. Ale něco bych s touto sérií chtěl udělat."
Scenárista je očividně velkým fanouškem. V rozhovoru mimo jiné zmínil, že kromě filmů se vrhl i na různé komiksy a knihy, které celé univerzum ještě více prohlubují. Jelikož se ale připravuje seriál o Obi-wanovi, mohla by to být pro Moora skvělá příležitost k tomu, aby své psavecké nadání prokázal i v nejmilovanější sci-fi sérii všech dob. Tak doufejme, že mu Disney dá šanci.
Star Trek: Příští generace
Star Trek: Příští generace (1987)