Jak se Marvel postaral o to, aby herci neprozradili příběh Endgame?

Jak se Marvel postaral o to, aby herci neprozradili příběh Endgame?
Avengers: Endgame | Marvel Studios

Článek obsahuje spoilery!!!

Scénáře, které herci dostávali, byly neúplné, obsahovaly pouze pasáže, ve kterých měly text pouze jejich charaktery. To způsobilo, že nikdo z našich hrdinů vlastně doopravdy netušil, jak se celý film ve výsledku vyvine. Například Jeremy Renner alias Hawkey ve své scéně, kdy na něj útočí Thanosovy obludky, nevěděl, ve které fázi filmu se nachází, ani co po ní bude následovat.
jak-se-marvel-studia-postarala-o-to-aby-herecti-predstavitele-nespoilerovali-pribeh-endgame-6
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Dokonce ani během konečného rozloučení s Tonym Starkem (Robert Downey Jr.), kterého se účastnila většina hrdinů, nikdo nevěděl, které scény se jejich charaktery vlastně účastní. Kolovaly spekulace o tom, že se jedná o Tonyho svatbu s Pepper.
jak-se-marvel-studia-postarala-o-to-aby-herecti-predstavitele-nespoilerovali-pribeh-endgame
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Herečtí představitelé své scénáře získávali po týmech, ve kterých cestovali časem. To znamená, že každý z nich věděl o tom, co dělají jejich charaktery, ale neměl ani tušení, co natáčí kolegové o studio vedle. Měli také přísná pravidla, která jim zakazovala svým kolegům cokoliv prozrazovat. Dle všeho jsme tedy nebyli jediní, kdo byl během filmu překvapen příběhem.
jak-se-marvel-studia-postarala-o-to-aby-herecti-predstavitele-nespoilerovali-pribeh-endgame-3
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Jak to bude dál? Nyní nevíme o žádném dalším pokračování Avengers. Vzhledem k tomu, jak se celá situace vyvinula, je ale jasné, že už pokračování nebude. Sociálními sítěmi ale začínají putovat zprávy ohledně tzv. Nových Avengers (The New Avengers), což by měl být tým přeživších pozemských hrdinů v čele s Falconem jakožto nástupcem Kapitána Ameriky. O čem by se ale příběh točil a zda můžou být tyto oficiálně nepotvrzené informace pravdivými, to ukáže čas.
jak-se-marvel-studia-postarala-o-to-aby-herecti-predstavitele-nespoilerovali-pribeh-endgame-14
Captain America: Občanská válka | Marvel Studios
Nikomu ani jistě neunikly trailery na nového Spider-Mana: Daleko od Domova, a také fakt, že proběhlo natáčení u nás v Praze a Liberci. Můžeme se tedy těšit na pokračování oblíbeného pavoučího hrdiny a po velké aféře ohledně vyhazovu Jamese Gunna ze studií Marvel a následného znovupřijetí víme o natáčení dalšího dílu Strážců Galaxie Vol. 3.
jak-se-marvel-studia-postarala-o-to-aby-herecti-predstavitele-nespoilerovali-pribeh-endgame-9
Guardians of the Galaxy Vol. 2 | Marvel Studios
Co nám bylo pro pokračování Strážců v Endgame prozrazeno? Dle všeho bude hlavním motivem hledání Gamory, která po závěrečné bitvě s Thanosem zmizela, což Star-Lorda nenechá chladným. Také víme, že jejich dobrodružství bude součástí i Thor, který se na konci Endgame připojuje k jejich cestám po galaxii. Doufám, že se brzy zase hodí do formy.