Postřehli jste v Aquamanovi tyto skrývačky?

Postřehli jste v Aquamanovi tyto skrývačky?
Aquaman | Warner Bros.
Populární skrývačky (neboli easter eggs) se přirozeně nevyhnuly ani Aquamanovi. Pokud na něj teprve vyrazíte do kin, můžete je hledat. A pokud jste již byli, tak vzpomínejte, zda jste některé z nich postřehli. :-)

Mateřská krychle

Ve scéně, kdy Atlanna vypráví malému Arthurovi o trojzubci a podmořském světě, ze kterého pochází, je na konferenčním stolu vidět zajímavá rekvizita - malá mateřská krychle Atlantidy.

Panenka Annabelle

James Wan proslul jako režisér hororů a v Aquamanovi na své začátky nezapomněl. Na prvním setkání Arthura s Merou a Vulkem ve vraku lodi je vidět panenka Annabelle z hororového filmového vesmíru Conjuring.
postrehli-jste-v-aquamanovi-tyto-skryvacky-6
Aquaman | Warner Bros.

WGBS

Když jsou Arthur a jeho táta v hospodě a dávají si pivo, sledují další hosté zprávy na stanici WGBS. Fanouškům DC je tato stanice dobře známá, v komiksové předloze nějakou dobu zaměstnávala Clarka Kenta jako komentátora zpráv a vlastní ji jeden z velkých padouchů DC - Morgan Edge.
postrehli-jste-v-aquamanovi-tyto-skryvacky-2
Aquaman | Warner Bros.

Coast City

Na stěně doktora Shina visí mnoho novinových výstřižků a na řadě z nich je i Coast City, což je domov Hala Jordana aka Green Lanterna. Jasný odkaz na dalšího hrdinu DC (a možná nějaký náznak budoucích plánů studia?).

Liga spravedlnosti

V Aquamanovi se nikdo z jeho spojenců z Ligy spravedlnosti neobjevuje, ale odkaz nechybí - Mera zmíní, že Arthur pomohl zachránit svět a zastavil Steppenwolfa.

Muž z oceli

Když Orm hovoří s Arthurem o tom, že hodlá zničit lidstvo poté, co po staletí plení a ničí oceán, je mezi prostřihy vidět i velká ropná katastrofa, která se odehrála v Muži z oceli. Clark Kent tehdy zachraňoval posádku ropné plošiny.
postrehli-jste-v-aquamanovi-tyto-skryvacky-5
Muž z oceli | Warner Bros.

Amnesty Bay

Rodný domov Aquamana jménem Amnesty Bay se sice původně nacházel v Massachusetts, ale filmaři ho přesunuli do Maine a nezapomněli ani na zlatého retrívra Saltyho.

Mořský kůň

V komiksu jezdí Aquaman velice často na mořském koni, kvůli čemuž byl často terčem vtipů, včetně toho nejznámějšího z Teorie velkého třesku. Wan se toho ale nebál a udělal z jízdy na mořském koníkovi v Aquamanovi takovou pecku, že už se mu za to nikdo smát nebude. Navíc na něm ve filmu sedí i sám Dolph Lundgren!!! A filmoví koníci mají tedy hodně daleko k těm roztomilým rybičkám v reálu, tyhle bestie bych v moři fakt potkat nechtěla.
postrehli-jste-v-aquamanovi-tyto-skryvacky
Teorie velkého třesku | CBS

Větší helma

Když si Black Manta vyrábí novou zbroj, aby se mohl pomstít Aquamanovi, zjišťuje při jejím prvním zkoušení, že bude potřebovat něco většího. Doslova uvede: "Bubu potřebovat větší helmu." Což je krásný odkaz na legendární hlášku z Čelistí: "Budeme potřebovat větší loď."
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II | Warner Bros.

Murk

Jednou z důležitých postav komiksů o Aquamanovi je i padouch Murk. I s ním jsme se v Aquamanovi seznámili. Jedná se o kapitána Murka pod velením Orma, jehož úkolem je najít a dopadnou Arthura i Meru. V boji s Merou přijde kapitán o ruku a to je také jeden z odkazů na komiks a budoucí podobu tohoto padoucha.
postrehli-jste-v-aquamanovi-tyto-skryvacky-1
Aquaman - Murk | Warner Bros.

Topo

Jedím z Aquamanových společníků a přátel je i chobotnice Topo. Ve snímku se s ním sice Aquaman nesetkal, ale vězte, že se jedná o tu úžasnou chobotnici s nadáním hry na bicí. Vidět jsme ji mohli v okamžiku, kdy začal boj v ohnivém kruhu mezi Ormem a Arthurem.

Dinosauří ostrov

V komiksu už dinosauři ostrov navštívili snad všichni hrdinové DC, ačkoli se tak vlastně oficiálně nejmenuje, neboť v komiksové předloze nemá své označení. Wan si s tímto prvkem z předlohy hezky pohrál. Když se Mera a Arthur vydají hledat Atlanův trojzubec, dostanou se až na skrytý ostrov ve středu země, kde se jim na pláži za zády prohánějí malincí dinosauři.

Gimli

Většina z návštěvníků kina odchází ihned po začátku titulků. řada z nich proto nemůže ani tušit, že svou roli v Aquamanovi získal i druhý nejslavnější filmový trpaslík (hned za šmudlou, samozřejmě) - Gimli, neboli John Rhys-Davies, který namluvil krále solňařů.

Jules Verne

Ani na tohoto velikána sci-fi filmaři nezapomněli. Za začátku příběhu Arthur Curry říká: "Pošli dvě lodě na otevřené moře bez větru a vln a stejně se nakonec srazí." To je věta Julese Verna.

Leigh Whannell

Jedením z přátel a častým kolegou Wana je Leigh Whannell, bývalý spolužák z filmové školy v Melbourne. To on stál z scénářem ke kultovnímu hororu Saw: Hra o přežití, který s Wanem společně natočili a pak i V zajetí démonů. V novém Wanově filmu si tak velmi rád střihl malý štěk v podobě pilota letadla, který veze Arthura a Meru nad pouští, když pátrají po trojzubci.
postrehli-jste-v-aquamanovi-tyto-skryvacky-4
Aquaman - Leigh Whannell | Warner Bros.