FOX pohrozil zrušením Simpsonových

FOX pohrozil zrušením Simpsonových
Hlavní z dabérů, mezi něž patří Dan Castellaneta (Homer), Julie Kavner (Marge), Nancy Cartwright (Bart) nebo Yeardley Smith (Lisa), za svoji práci (tedy zhruba 22 týdnů dabování ročně) pobírají 8 miliónů amerických dolarů a FOX chce tuto částku zmenšit na polovinu, jelikož jinak mu hrozí, že nebude mít peníze na seriály nové.
Už minule měl FOX s výší honorářů pro dabéry tohoto seriálu problém, avšak tehdy šlo spíše o to, zda nenajmout jiné herce s podobným hlasem, kteří by tuto práci dělali za méně peněz. Tentokrát hrozí přímo konec Simpsonových, seriálu, jenž je pro mnohé synonymem nejen americké animované televizní produkce. Dabéři by podle všeho přijali méně peněz, ale výměnou za provize ze zisku z prodeje reklamních předmětů. A ty jim FOX dát nechce.
fox-pohrozil-zrusenim-simpsonovych-1
Vzhledem k tomu, kolik dalších seriálů FOX vysílá, není nemožné, že by se skutečně po 20 letech neváhal zbavit svého dosavadního černého koně, který v nedělním prime timu diváky stále sbírá – vždyť ani u nás nemá seriál o sledovanost nouzi. Přesto podle řady fanoušků již zhruba deset let kvalita seriálu klesá a je tedy možná opravdu načase skončit. Zda bude aktuální 23. řada vážně tou poslední, magickou tečkou za eskapádami žluté rodinky, se dozvíme nejpozději na jaře příštího roku.
Víte že?...
... Homerův výkřik "D´oh!" byl zařazen jako plnohodnotné slovo do Oxfordského slovníku? Dan Castellaneta ho vypracoval od Laurela a Hardyho a jejich "Dooooh..." ale výraz zrychlil.