Monopol Donutila končí, Česká televize chce i jiné

Monopol Donutila končí, Česká televize chce i jiné
monopol-donutila-konci-ceska-televize-chce-i-jine-1
Ačkoliv cyklus tří hraných povídek a jedné vyprávěné anekdoty patřil mezi diváky k velmi oblíbeným, v branži dělal už dlouho zlou krev. "Proč má mít jeden herec monopol na veřejnoprávní obrazovku," ptali se ostatní a Kavčí Hory jejich nářky konečně vyslechly. Formát zůstává, jen se mění název a jeho protagonisté: 3+1 s Miroslavem Donutilem nahrazuje Setkání s hvězdou. Tou vůbec první bude Vilma Cibulková, v příštím roce budou následovat Jana Hlaváčová, Dagmar Havlová a Miroslav Etzler v příbězích scenáristů Ivana Klímy, Petra Hudského, Hany Cielové a Miroslava Sovjáka.
„Předpokládám, že až se cyklus rozběhne, natočíme ročně čtyři dramatické portréty vynikajících českých hereček a herců,“ říká šefdramaturg České televize Ivan Hubač.
Chudé novinky
Z původní dramatické tvorby uvede Česká televize na podzim jen tři novinky, jednak druhou řadu úspěšného retro seriálu Vyprávěj, tentokrát ze 70. let, jednak v televizní premiéře Vorlův divácký hit Gympl, ale především slovensko-český koprodukční seriál Kriminálka Staré Město, který už díky svému názvu má být zjevnou protiváhou novácké Kriminálce Anděl. V příbězích ze slovenského hlavního města scenáristy Alexe Koenigsmarka a režiséra Jána Sebechlebského se v hlavních rolích představí Zuzana Fialová a Matěj Hádek, dále se můžete těšit mj. na Milana Lasicu, Emílii Vášáryovou, Oldřicha Vlacha, Zdeňka Žáka či Sandru Novákovou.