Zabil Jake Gyllenhaal svou milenku? Trailer na novou minisérii nabízí mrazivou podívanou

Zabil Jake Gyllenhaal svou milenku? Trailer na novou minisérii nabízí mrazivou podívanou
Nedostatek důkazů | Apple TV+
V této novince už ovšem neuvidí fanynky Jakea do půl těla a s vypracovanými břišáky, herec na sebe naopak hodí oblek a přepne se do vážnější polohy. V sérii si totiž zahraje prokurátora Rustyho Sabiche, jehož spolupracovnice a milenka v jedné osobě je zavražděna. A jemu je jasné, že se brzy stane hlavním podezřelým. Smyčka okolo něj se začne pod tíhou důkazů čím dál více stahovat a on pomalu ztrácí důvěru své manželky, dětí či spolupracovníků. Stále ovšem trvá na své nevinně. Můžeme mu věřit?
Nedostatek důkazů
Nedostatek důkazů
  • Apple TV Plus
79%
Minisérie vychází ze slavné předlohy Scotta Turrowa, která se už dočkala v roce 1990 celovečerní adaptace od Alana J. Pakuly. Tehdy stál na Gyllenhaalově místě Harrison Ford a thriller Podezření byl po řemeslné stránce velmi precizní žánrovkou. Aktualizaci díla si vzal na starosti renomovaný seriálový tvůrce David E. Kelley, jenž má na kontě např. oceňované Sedmilhářky či minisérii Mělas to vědět s Nicole Kidman. Právě k těmto projektům má novinka svým důrazem na postavy, jejich psychiku či nejistotou, komu můžeme věřit, zdaleka nejblíže. Zápletkou a vizuálem se nabízí také srovnání s Fincherovou Zmizelou.
Zatím není jasné, zda se minisérie těmto kouskům kvalitativně přiblíží, po traileru má k tomu ovšem hezky nakročeno. Upoutávka splňuje atributy poctivého thrilleru, v němž se hlavní hrdina propadá do čím dál větší spirály lží a podezření, atmosféra je stále mrazivější a napětí se hezky stupňuje neustálým opakováním jedné jediné věty: „Já jsem ji nezabil.“ Jenže čím častěji divák tato slova slyší, tím více o nich začíná pochybovat.
Nedostatek důkazů: trailer | Apple TV+
Silného tvůrce a hereckou hvězdu navíc podpoří i zbytek výrazného obsazení v čele s na Oscara nominovanou Ruth Neggou, Peterem Sarsgaardem či Renate Reinsve z Nejhoršího člověka na světě. Hutných kriminálních thrillerů, které si šikovně hrají s ambivalencí okolo ústřední postavy, není nikdy dost. Apple TV+ si navíc kvalitu svých děl poměrně hlídá a zatím není důvod se bát, že by streamovací platforma tentokrát šlápla vedle.
Podívejte se také na žebříček nejlepších seriálů dostupných na Apple TV+.
Zdroj: Apple TV+