„Je to tvá služka, ne kamarádka.“ Nicole Kidman v seriálu Expati prozkoumá svá privilegia

„Je to tvá služka, ne kamarádka.“ Nicole Kidman v seriálu Expati prozkoumá svá privilegia
Expats | Amazon Prime Video
První trailer na seriálovou adaptaci knižního bestselleru nás bere do Hongkongu, kde naše hrdinka s tváří Nicole Kidman žije, obklopená jen pár zazobanými přáteli, chladným manželem a služebnictvem, o jehož problémy se nemá zajímat. „Je to tvoje hospodyně, ne kamarádka,“ připomíná jí přítelkyně s tváří Sarayu Blue usazená na luxusní sedačce. V hrdince se přesto hýbe svědomí.
Expatrianti
Expatrianti
62%
Co o sobě tyto ženy nejspíš neví, je jejich opačná touha – zatímco Kidman by si přála dítě, její přítelkyně by ty své oželela, aby mohla utéct od partnera. Doplňuje je třetí žena ztvárněná Ji-young Yoo, mladá matka, jež o dítě přišla. Tyto tři záměrně kontrastní postavy dostanou příležitost porovnat své perspektivy a vůbec svou pozici ve světě.
Expats: trailer | Amazon Prime Video
Série se chopila režisérka Lulu Wang, jejíž dramedie Malá lež si získala pozornost v americkém festivalovém okruhu. Už díky Kidman v čele má nyní příležitost prorazit ve velkém. Samotný námět pak přesně zapadne do doby, jež se se stále hlubším zamračením divá na rostoucí společenskou nerovnost.
Co do reflexe privilegií ostatně média pobavila zprávou o tom, jak hongkongští politici ochotně učinili výjimku pro Nicole Kidman ohledně covidových cestovních opatření, aby se seriál mohl natočit. Na jednu stranu nezbytný akt, bez nějž by byl celý filmový štáb bez práce, na druhou ukázka toho, jak rozdílný metr existuje pro „důležité lidi“.
Expati odpremiérují 26. ledna na Amazon Prime Video, nové epizody budou uváděné v týdenních intervalech až do 23. února. Zatím se podívejte na žebříček nejlepších seriálů v nabídce této služby podle databáze Kinoboxu.