Nicole Kidman chystá seriál Expati zkoumající privilegia. Při natáčení se vyhnula karanténě

Nicole Kidman chystá seriál Expati zkoumající privilegia. Při natáčení se vyhnula karanténě
Expats | Amazon Prime Video
Režisérka Lulu Wang zaujala filmem Malá lež od prominentního studia A24 a nyní má příležitost prorazit. Chopila se knižního bestselleru Janice Y. K. Lee s názvem The Expatriates. Nicole Kidman pak nejenže ztvárnila jednu z protagonistek, nad sérií drží ruku i jako výkonná producentka. Tento titul se někdy hercům a herečkám udílí hlavně čestně (navíc je zárukou vyššího honoráře), Kidman se však podle všeho v seriálu opravdu zhlédla a jeho úspěch je pro ni osobní záležitostí. Hereckou společnost jí dělají Sarayu Blue, Ji-young Yoo, Brian Tee a Jack Huston.
Expat je člověk střední či vyšší třídy, který dlouhodobě žije a pracuje v jiné zemi, ale nepronikl do její kultury, nachází se primárně v enklávě dalších expatů. Oficiální synopse mluví o příběhu tří amerických žen – Margaret (Kidman), Hilary (Blue) a Mercy (Yoo), které se v roce 2014 setkávají v dynamickém prostředí Hongkongu a jejichž osudy spojí strašlivá rodinná tragédie. Série zkoumá jejich životní privilegia a hranice mezi rolí oběti a viníka.
Expats
Expats | Amazon Prime Video
Seriál, který se zaměřuje na zkoumání osobních privilegií, byl v médiích zatím příhodně zastoupený hlavně tematicky padnoucí kontroverzí. Nicole Kidman dostala od nejvyšších státních úředníků Hongkongu výjimku z povinnosti strávit při příjezdu v roce 2021 jednadvacet dní v karanténě. Nebýt této vstřícnosti, Kidman by se nemohla natáčení účastnit. Hongkongská strana nejspíš usoudila, že existence seriálu s Kidman v čele bude pro město sužované protesty a politickou nestabilitou dobrou reklamou.
O kvalitách seriálu poprvé uslyšíme po jeho torontské premiéře koncem září a sami se o nich přesvědčíme začátkem roku 2024, kdy by měl být zpřístupněný na Amazon Prime.
Zatím se můžete podívat na seznam nejlepších dramatických seriálů podle databáze Kinoboxu.