Wednesday, Peaky Blinders, Vyproštění i One Piece dostanou svůj spin-off

Wednesday, Peaky Blinders, Vyproštění i One Piece dostanou svůj spin-off
Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu | Netflix
Wednesday bude pokračovat klasickou druhou sérií, kterou Netflix po fenomenálním úspěchu první řady ohlásil už letos v lednu. Adaptace Addamsovy rodiny pod taktovkou Tima Burtona debutovala s vůbec nejvyšší sledovaností pro anglicky mluvený projekt Netflixu. Spin-off zaměřený na Festera bude opět produkovat držitel práv k Addamsově rodině, společnost Amazon MGM Studios. Pokud se dějová odbočka neosvědčí, streamovací velikán snadno vytáhne jiné trumfy.
Wednesday
Wednesday – Strýček Fester | Netflix
Mezi ně se zařadí také seriálová verze filmového Vyproštění, v němž Chris Hemsworth už dvakrát zachraňoval nevinné rukojmí v komplikovaných dlouhých záběrech. Oba díly se řadí k vůbec nejsledovanějším z původní tvorby Netflixu, ale dlouhodobý potenciál námětu není příliš otestovaný. Od Netflixu jde o poměrně agresivní strategii s ohledem na to, jak se „daří“ většině rušených či kriticky přijímaných franšíz.
Další pojistkou pro nové předplatitele mají být také spin-offy populárního seriálu Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu. Jeden z nich se podle všeho zaměří na vlivnou postavu Polly, již před svou smrtí roku 2021 ztvárňovala herečka Helen McCrory. Další by se mohl odehrávat v Bostonu uprostřed 20. století, tedy několik dekád po příběhu z anglického prostředí. Showrunner Steven Knight rovněž dlouhodobě slibuje filmovou verzi, pro niž by se dle vlastních slov rád vrátil také Cillian Murphy.
Poslední a pro mnohé nejšťavnatější novinkou je ohlášení nového remaku anime seriálu One Piece (1999). Slavná japonská manga, která běží dodnes, se dočkala chválené hrané předělávky od Netflixu letos v létě. Nadcházející verze bude opět animovaná a vytvoří ji renomované WIT Studio stojící za seriály jako Vinland Saga (2019), Ranking of Kings (2021) nebo Attack on Titan (2013).
One Piece
One Piece | Fuji Television
V tomto případě existuje naděje na vítanou aktualizaci, která by mohla povýšit trochu zastaralou formu původního seriálu, respektive jeho prvních sérií. One Piece se ovšem stále vyhřívá na vrcholu popularity, tudíž výroba dalšího remaku může přinést ambivalentní odezvu. S něčím podobným budou soupeřit i ohlášená rozšíření Wednesday a Peaky Blinders, které můžete vyhledat v žebříčku nejlépe hodnocených seriálů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
zdroje: Bloomberg, Slash Film, The Hollywood Reporter