Pan a paní Smithovi se vrací v traileru. Mají šanci bez Brada Pitta a Angeliny Jolie?

Pan a paní Smithovi se vrací v traileru. Mají šanci bez Brada Pitta a Angeliny Jolie?
Mr. & Mrs. Smith | Amazon Prime Video
Samotný film vydělal velké peníze. Skoro půl miliardy dolarů, tedy pětinásobek svého rozpočtu. Předně díky bulvární mediální masáži, jež posloužila lépe než jakákoliv kampaň. Lidé chtěli vidět na vlastní oči, jestli lze zahlédnout jiskru, která mezi dvěma megastar přelétla. A v tomto ohledu byli spokojení – chemie mezi Bradem a Angelinou je na plátně hmatatelná.
Mr. & Mrs. Smith
Mr. & Mrs. Smith
71%
Člověk by skoro zapomněl, že Mr. and Mrs. Smith není jednoznačně kladně přijatým filmem. IMDb hlásí 6,5 bodů z 10 a metakritický server Rottentomatoes ukazuje 60% poměr kladných recenzí. Žádná katastrofa, žádný zázrak. I na tuto skromnou pozici se pak snímek šplhá primárně díky Pittovi a Jolie, bez nichž tu máme celkem rutinní akční komedii. Producenti z Amazon Prime se tedy pouští na tenký led, když dali zelenou seriálovému pokračování s novým obsazením.
Mr. & Mrs. Smith: teaser trailer na 1. sérii | Amazon Prime Video
Páreček nájemných zabijáků se vrátí v únoru v osmidílné sérii. Z traileru je patrné, že oba hrdinové svou identitu znají a pracují v tandemu, zatímco původní film byl o tom, jak ji poznávají. Režisér Christian Sprenger tedy buď naváže a seriál budeme moct považovat za pokračování, nebo děj snímku zremakuje v první epizodě a pak už se vydá do nových vod.
Spolutvůrcem pořadu je Donald Glover, jenž sám sebe obsadil do hlavní mužské role a stal se tak hlavním lákadlem pořadu. Glover si ve Spojených státech vypěstoval pozici nástupce a ostřejší verze Willa Smitha. Stejně jako on má svou hudební kariéru, pod pseudonymem Childish Gambino vydal především kontroverzní hit This is America. A stejně jako Smith zahájil svou hereckou kariéru v sitcomu, v tomto případě Community. Glover je rozhodně skvělou alternativou za Brada Pitta, vlastně by šlo jen stěží jmenovat vhodnější jméno z jeho herecké generace.
Mr. & Mrs. Smith
Mr. & Mrs. Smith | Amazon Prime Video
Vedle Glovera pak stane Maya Erskine, jež je oproti svému mužskému protějšku neznámou proměnnou. Ne že by byla hereckým nováčkem (zrovna před pár dny jsme chválili její hlasový výkon v hlavní roli Modrookého samuraje), její jméno ale nedosahuje zdaleka takové velikosti jako Glovera, což by mohl být problém. Dynamika Mr. a Mrs. stála na střetu dvou rovnocenných megastar, zatímco čistě z mediálního hlediska tu bude Glover nevyhnutelně dominovat.
Mr. & Mrs. Smith
Mr. & Mrs. Smith
71%
Není to fér, protože z tohohle úhlu pohledu není Erskine nic platný sebevětší talent. Rozhodně je však nevyhnutelné, že seriál nebude moct replikovat atmosféru svého předobrazu. A to ani nemusíme brát v potaz specifické mediálním postavení, jež snímek v roce 2005 zastával v důsledku skutečného milostného trojúhelníku v reálném světě. Tento vzrušující okamžik dějin popkultury nelze imitovat.
Stále však můžeme doufat, že půjde o dobrou podívanou. V tomto ohledu vlastně laťka není zase tak vysoko a je dost možné, že se dočkáme lepších akčních scén i trefnějších dialogů než v případě původního filmu. Sekundovat pak budou skvělí herci jako Paul Dano a John Turturro. Jestli to bude stačit na zalepení díry po Brangelině, uvidíme 2. února na Amazon Prime. Zatím se podívejte na nejlepší seriály z portfolia této služby podle databáze Kinoboxu.