Kultovní Xena je konečně online. Sice v mizerné kvalitě, nálož nostalgie je však zaručená

Kultovní Xena je konečně online. Sice v mizerné kvalitě, nálož nostalgie je však zaručená
Xena | MCA Television
Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla jí Xena, mocná princezna, zocelená žárem bitev. A nyní je konečně součástí streamovacího světa.
Xena a Gabriela znovu spolu - legendární dvojka se sešla v novém seriálu a dámy pořád vypadají skvěle!
Seriály9. 8. 2021
Xena a Gabriela znovu spolu - legendární dvojka se sešla v novém seriálu a dámy pořád vypadají skvěle!
Xena, která se vysílala v letech 1995 až 2001, přitom původně měla být pouhou epizodní zápornou rolí ve třech dílech televizního Herkula (1995 až 1999), přičemž na konci měla zemřít. Tvůrci show si však naštěstí uvědomili obrovský potenciál postavy a rozhodli se jí dopřát vlastní spin-off. Vznikla televizní legenda, která v očích mnohých zastínila i show, z níž původně vycházela. Nakonec se dočkala i většího počtu epizod (Herkules se zastavil na čísle 111, Xena se probojovala 134 epizodami).
Přestože v posledních letech vzniklo nespočet streamovacích služeb, mnohé televizní klasiky 90. let stále nejsou dostupné. To už však není případ Xeny. Příležitosti se chopil SkyShowtime, který slavnou bojovnici zařadil do své nabídky. Má to nicméně několik háčků. V prvě řadě je dostupná pouze první série o 24 epizodách, dále chybí český dabing, na který je většina z nás zvyklá (a pokud se pustíte na tuhle nostalgickou cestu, nějakou dobu vás bude tahat za uši to, že je hrdinka „Zína“).
Xena: Princezna bojovnice
Technická kvalita je pak, minimálně v rovině současných standardů, na hraně snesitelnosti. Show je dostupná v televizním formátu 4:3 a kvalitou připomíná přepis lepší VHS. Ale zase blíž už se atmosféra devadesátek asi přiblížit nedá. Pokud jde o lokalizaci, ta je zastoupená českými titulky.
SkyShowtime se vůbec stává lákavou platformou pro milovníky podobných televizních legend. V nabídce mimo jiné nechybí Magnum, Knight Rider, Columbo, To je vražda, napsala nebo A-Team.
Zde najdete Kinobox uživatelský žebříček nejlepších seriálů dostupných na SkyShowtime.