Čtyři detektivové a konspirace trvající 150 let. Seriálová Těla v ukázce příjemně děsí

Čtyři detektivové a konspirace trvající 150 let. Seriálová Těla v ukázce příjemně děsí
Těla | Netflix
V londýnské čtvrti Whitechapel se odehraje tajemná vražda, kterou se snaží rozlousknout kvartet vyšetřovatelů – snaživý Hillinghead (Kyle Soller) na konci 19. století, dobrodruh Whiteman (Jacob Fortune-Lloyd) během druhé světové války, prostořeká detektivka Hasan (Amaka Okafor) ze současnosti a konečně i amnézií trpící Maplewood (Shira Haas) z postapokalyptického roku 2053. Právě tato poslední linie z budoucnosti by měla nabídnout mysteriózní a značně děsivý pohled na to, co se tu vlastně odehrává.
Těla: teaser trailer | Netflix
Z krátké intenzivní ukázky se zdá, že napříč časem dochází k podobné vraždě, kterou se ani díky postupně se zdokonalujícím vyšetřovacím metodám nedaří objasnit. Jedná se o připomenutí neměnnosti lidské podstaty a puzení k páchání zločinů bez ohledu na měnící se společenské podmínky?
Těla
Těla
74%
Režii minisérie si rozdělili nepříliš zkušený Haolu Wang a ostřílenější Marco Kreuzpaintner, podepsaný pod fantasy Krabat: Čarodějův učeň (2008) či thrillerovým seriálem The Lazarus Project (2022). Hlavním mozkem celého projektu je scenárista Paul Tomalin (Na straně zákona, 2015 – 2018), jenž napsal většinu dílů společně s Danusiou Samal (Veliká, 2021). Tvůrčí tým si tedy seriálové ostruhy v minulosti vydobyl a i práce s tajuplnými tématy by mu nemusela být cizí. Výsledek jeho práce uvidíme už brzy.