Depp a Heard neřekli poslední slovo. Jejich spor nabídne Netflix v třídílném dokumentu

Depp a Heard neřekli poslední slovo. Jejich spor nabídne Netflix v třídílném dokumentu
Depp vs Heard | Netflix
Depp vs. Heardová
Depp vs. Heardová
52%
Fenomén soudu Depp vs. Heardová je rozhodně hodný studie, musí však být důsledná a tvořená s chladnou hlavou. Uplynulo na to dost času? Jak několikrát padne i v samotném traileru, událost dalece přesáhla rozměr soukromého sporu dvou lidí a stala se předním kolbištěm kulturní války. Johnny Depp se změnil v hrdinu všech odpůrců politické korektnosti a Amber Heard v symbol domnělé systémové misandrie.
Depp vs. Heardová: trailer | Netflix
Rychlost, s níž se společnost obrátila proti Heard, navíc ve větší v intenzitě, než jaké kdy čelil Depp, podle mnohých dokázala spíš opak. Dávno před vynesením rozsudku lidé po desetitisících podepisovali petice za její odstranění z roztočených filmů. Nové hereččiny projekty jsou stále pronásledované zástupem antifanoušků.
IMDb.com musela nedávno vypnout hodnocení snímku In the Fire. Ten si odbyl jedinou projekci na festivalu v Sicílii, okamžitě u něj však přibily tisíce odpadních hodnocení. Johnny Depp se s tak explicitním odporem nikdy nesetkal, je tedy zjevné, že domnělé hříchy žen jsou ve společnosti stále nepřípustnější, než když se týkají mužů. Což je sám o sobě problém oddělený od toho, kdo z dvojice zřejmě velmi nedokonalých lidí nese větší vinu.
Depp vs Heard
Depp vs Heard | Netflix
Od Depp vs. Heard nemá smysl chtít, aby znovuotevřel spor a rozhodl, kdo v něm má pravdu. Ve skutečnosti bude lepší, když se právě tomu obloukem vyhne. Důležitější je rozhodně společenský dopad události. Nedůvěru vzbuzuje jméno režisérky Emmy Cooper, jež nedávno na Netflixu uvedla nevýrazný konspirační dokument Tajemství Marilyn Monroe: Ztracené nahrávky.
Samotná upoutávka, kterou si můžete pustit s českými titulky, přesto jmenuje mnoho důležitých aspektů události, mezi něž patří mediální manipulace, politizace a parasociální vztahy především s Johnnym Deppem, o jehož „pravém já“ mají jeho příznivci a příznivkyně zcela jasno. Je tu tedy pořád naděje, že dokument nebude úplnou ztrátou času.