Nejočekávanější adaptace videoherního hitu se konečně představuje v pořádné upoutávce. A dostane vás, ať jste fanoušek, nebo ne

Nejočekávanější adaptace videoherního hitu se konečně představuje v pořádné upoutávce. A dostane vás, ať jste fanoušek, nebo ne
The Last of Us | HBO Max
Dobrodružná videohra původně vydaná v roce 2013 společností Sony Computer Entertainment nejenže patří mezi nejlépe hodnocené tituly na konzolích playstation, ale i mezi nejvydařenější hry všech dob.
Není se proto čemu divit, že se od seriálové verze hodně očekává. Ostatně, show si vzali pod svá křídla Neil Druckmann (režisér obou dílů herní série) a Craig Mazin, který pro HBO vytvořil fantasticky hodnocený seriál Černobyl.
Nyní si díky traileru můžeme udělat o něco lepší obrázek o tom, co vytvořili.
V seriálu se stejně jako ve hře podíváme do postapokalyptického světa, kde pašerák Joel (Pedro Pascal) dostane za úkol starat se o dívku Ellie (Bella Ramsey), která je imunní vůči nakaženým, již ovládli Zemi. Z její krve by mohl vzniknout lék. Jenže aby se tak stalo, je třeba dostat ji ke správným lidem. A svět se změnil v nebezpečné místo, kde nelze věřit vůbec nikomu.
Trailer vypadá parádně. Má atmosféru odpovídající hře, odpovídající kulisy i některá prostředí („opřené“ mrakodrapy, části měst) a obecně se dá mluvit o vizuálně jedné z nejvěrnějších adaptací vůbec. Podle prvotních ohlasů nicméně stále některým leží v žaludku Ramsey, která svým vzhledem postavě z videohry příliš neodpovídá. Jakkoli se to v roce 2022 může zdát absurdní, mnohým vadí, že prý není pro roli dostatečně hezká. Věříme ale, že si i ty největší rejpaly nakonec získá. Tvůrci si ji nepochybně nevybrali pro nic za nic a ve Hře o trůny byla skvělá.
Původní hra posbírala nadšené ohlasy, přičemž jen za prvních pět let se jí prodalo na sedmnáct milionů kusů. V roce 2020 následovalo pokračování The Last of Us Part II, jehož se zatím prodalo přes deset milionů. Nedávno byl vydaný také remake The Last of Us Part I, který přináší mnohá vylepšení včetně kompletně přepracované grafiky. Pro nové hráče je tak dokonalým lákadlem na seriál, který by se měl objevit na HBO Max někdy příští rok.

Kinolog: Co je nejhorší na seriálovém Pánovi prstenů? Jeff Sauron Bezos

Služba Prime Video, která patří Amazonu, přišla s nejdražším fantasy seriálem všech dob, jenž je dokonce ještě dražší než původní Pán prstenů. První ohlasy jsou natolik rozporuplné, že se této záhadě podíváme na zoubek.