Stíny v mlze – další želízko České televize v ohni kriminálních případů. Již dnes na ČT

Stíny v mlze – další želízko České televize v ohni kriminálních případů. Již dnes na ČT
Stíny v mlze | Česká televize
Dvanáctidílné Stíny v mlze režíroval Radim Špaček (Pouta, Svět pod hlavou), autorem scénáře je Zdeněk Zapletal (Zločiny Velké Prahy, Život a doba soudce A. K.). Odehrávají se v Ostravě a jejím okolí. Představí kriminalistku Magdu Malou (Petra Špalková) a jejího nového parťáka Martina Černého (Jiří Vyorálek). Společně vyšetřují případy z nevšedních míst, silné příběhové linky budou zároveň sledovat osobní životy vyšetřovatelů. Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci se starostí o rodinu a malou dceru. Martin přišel do Ostravy, aby neztratil kontakt se svým dospívajícím synem. Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Netuší ale, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň Hrbek, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení.
Stíny v mlze
Stíny v mlze | Česká televize
„Seriál Stíny v mlze nabídne divákům kromě dvanácti napínavých kriminálních případů ještě něco navíc. Umožníme divákovi blíže poznat, kdo jsou ti, jejichž prací je pátrat po vrazích. Co dělají, když nejsou v práci, a jak se tahle nejen časově, ale především psychicky náročná činnost dá skloubit s běžným životem. Současně jsme se snažili jednotlivé kriminální případy zasazovat do rozdílných sociálních prostředí od youtuberů přes motorkáře třeba až k realitním makléřům a pokusili se tak přinést zprávu o společnosti. No a zajímaly nás i oběti trestných činů, nejen jejich pachatelé,“ uvedla kreativní producentka Kateřina Ondřejková.
Tvorba seriálu byla pro tvůrce velmi náročná. Postihly ji tři lockdowny, bylo provedeno dvě stě deset PCR testů a téměř dvojnásobný počet antigenních testů na covid-19. Během natáčení se před kamerou objevilo i čtyřicet dva skutečných policistů z deseti různých jednotek.
Stíny v mlze
Stíny v mlze | Česká televize
Kromě ústředního dua kriminalistů se v seriálu setkáme i s jejich kolegy a rodinnými příslušníky. Dceru Petry Špalkové Amálku hraje její skutečná dcera Anděla Tichá, role jejího seriálového manžela, hudebníka Pavla Malého, se ujal Jaroslav Plesl a babičku, velkou oporu rodiny, ztvárnila Regina Rázlová. Miroslav Hanuš hraje ústředního padoucha seriálu Hrbka, Tomáš Mrvík syna kriminalisty Černého Filipa. Dalšími členy vyšetřovacího týmu jsou velitel ostravské kriminálky Jiří Tomek (David Viktora) a kriminalista Jarek Kucharčik (Petr Panzenberger).
Stíny v mlze mají navázat na tradici oblíbených kriminálních pořadů ČT, tvůrci vsadili na neokoukané ostravské exteriéry, které diváky zavedou i na několik netradičních míst, jako jsou budova bývalých Vítkovických staveb, multifunkční hala Gong, Pustevny a Bílá, závodní okruh Těrlicko, šikmý poddolovaný dům v Orlové, Darkovský most nebo do kulturního domu Radost.
Nezapomeňte tedy, že seriál startuje 3. ledna a že nový díl na publikum čeká vždy v pondělí ve 20:10.