Star Wars Detours: Seriál tak špatný, že Disney nechce, aby ho diváci viděli?

Star Wars Detours: Seriál tak špatný, že Disney nechce, aby ho diváci viděli?
Star Wars: Detours | Lucasfilm Ltd.
Proč? Inu, v roce 2012 se Lucasfilm Animation spojilo se Sethem Greenem a Mattem Senreichem, aby vytvořilo nový pořad, který téma Star Wars odlehčí a bude pokračovat v úspěchu tří animovaných speciálů Robot Chicken: Star Wars, které vznikly mezi roky 2007 až 2010.
Pro Star Wars Detours bylo již natočeno téměř čtyřicet asi šestiminutových epizod a dalších šedesát dva scénářů čekalo na zpracování. Pokud se ale něco nezmění, nestane se tak. Lucasfilm totiž o několik měsíců od daného oznámení koupila společnost Walt Disney, a ta o Star Wars Detours neměla zájem. Soustředila se na nové filmy a vlastní projekty se značkou Star Wars. Se spuštěním streamovací služby Disney+ tvůrci seriálu doufali, že by mohlo dojít i na Detours, ale nestalo se tak. "Lucasfilm nemá zájem seriál na Disney+ vysílat," uvedl Seth Green. "Máme natočených třicet devět dílů, ale natočili jsme je před deseti lety, animace by se musela rekonfigurovat a upravit na takový vizuální projekt, aby Disney o jeho vysílání na své službě stála. Nikdo nemá o pořad tak velký zájem, aby do toho všeho s námi šel."
Pro fanoušky je to jistě škoda, zvláště, když hlasy postavám prý propůjčili i někteří herci z filmů Star Wars jako Billy Dee Williams či Anthony Daniels. "Nemohu potvrdit ani vyvrátit žádná jména," pokračoval Green, "ale byli byste překvapeni, jací lidé s námi na tomto projektu pracovali."