Co se skrývá za seriálem se záhadným názvem NOS4A2?

Co se skrývá za seriálem se záhadným názvem NOS4A2?
NOS4A2 | AMC
Nosferatu
O čem to je: Malého Dannyho jednou v noci vzbudily zvláštní zvuky ozývající se z ložnice jeho maminky. Potichu otevřel dveře a zeptal se jí, jestli by nemohl spát u ní. „Cítím se osamělý, jako bych byl jediný člověk na světě,“ prosil. Maminka však měla na návštěvě přítele a dítě v posteli bylo to poslední, co právě potřebovala. „Dnes ne, Danieli. I tak jsi na to už dost velký,“ prohlásila a poslala ho zpět do pokoje. Dannymu se spát nechtělo a tak si v televizi pustil pohádku. Najednou se na obrazovce namísto animovaných postaviček objevilo chumelení a někde venku se ozvala tichá melodie vánoční koledy. Zvědavý Danny opatrně vyšel na zápraží a na rohožce našel červeno-bílou cukrovou paličku. Do noční tmy zazářily reflektory velké černé limuzíny, která se kdoví odkud neslyšně zjevila před domem. Zadní dveře se otevřely a překvapený Danny spatřil kopu dárků zabalených v pestrobarevných papírech. Okouzleně se vydal k autu a vklouzl na zadní sedadlo. Najednou se dveře prudce zavřely a Dannyho v autě uvěznily…
Přesně tak začíná mysteriózní příběh o prastaré bytosti, která unáší nevinné děti. Charlie Manx, charismatický a nesmrtelný tvor se živí dušemi unesených dětí. To, co z nich po jeho hostině zůstane, umisťuje ve své zvrácené zmrzlé vesničce zvané Vánoční říše. Nešťastníci, kteří v ní uvízli, prožívají den co den Štědrý večer, přičemž neštěstí a smutek mají zakázaný.

NOS4A2: Trailer

Nosferatu
Proti Manxovi a jeho podivnému světu se však postaví mladá hrdinka Vic McQueenová. Má před sebou poslední ročník střední školy a přes prázdniny pomáhá své matce s úklidem v domech místní honorace v městečku Haverhill. Děsí ji představa, že by se místo studia na vysněné vysoké škole měla živit podobným způsobem. Touží hlavně uniknout z domu – její rodiče se stále hádají, v rodině chybí peníze a otec příliš pije. A tak často nasedne na svou milovanou motorku a prohání se po lesních cestách, aby si vyčistila hlavu. Při jednom z takových výletů narazí na polozřícený most, který ji přivede až k Charliemu Manxovi. Mladá a nadějná umělkyně díky svému výraznému talentu zjistí, že má nadpřirozenou schopnost nacházet ztracené věci a dokáže Charlieho sledovat...
„Je to brutálně strašidelné,“ řekl o seriálu NOS4A2 Stephen King, autor kultovních hororů To, Carrie nebo Osvícení. A to je ta nejlepší reference, kterou může mysteriózní příběh dostat. První díl sérii zahájil ve čtvrtek 6. června ve 22:00 na televizní stanici AMC a aktuálně má na webu RottenTomatoes známku 6.8 z 10. Na další díl se můžete těšit již zítra.
Nosferatu
| AMC
Ve spolupráci s AMC přinášíme pro diváky a uživatele Kinoboxu soutěž o čtyři balíčky tématických cen. AMC do soutěže věnovala batohy a trička s motivem seriálu NOS4A2 a další merchandise odkazující na seriály AMC.
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci dosáhnout na výhru? Napište 3 nové komentáře k filmům z databáze Kinobox.cz (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "nosferatu") zašlete váš nickname. Uzávěrka je ve středu 19. června 2019 ve 12:00.
Ve kterých filmech hrála tato monstra?