Loutková legenda Temný krystal znovu ožije na Netflixu

Loutková legenda Temný krystal znovu ožije na Netflixu
Temný krystal - skeksisové | Netflix

The Dark Crystal: Age of Resistance: Teaser

Temný krystal: Věk vzdoru
Temný krystal natočil v roce 1982 sám Jim Henson spolu s Frankem Ozem a tvůrci nové verze si tak dávají velký pozor, aby seriál The Dark Crystal: Age of Resistance, který v současné době vzniká pro stanici Netflix, nikoho nezklamal a zůstal věrný předloze.
Temný krystal
Temný krystal (1982) | Universal Pictures
Na vše dohlíží režisér Louis Leterrier, který se netají tím, že se jedná o srdeční záležitost. "Temný krystal je jedním z filmů, kvůli kterým jsem se rozhodl, že se stanu filmařem," uvedl Leterrier. "Vstával jsem v půl jedné a chodil spát až v půl jedenácté, každý pracovní den měl 22 hodin, stálo to hodně sil."
Seriál Temný krystal je prequelem (předchází ději) k příběhu, který se odehrává v původním filmu, bude mít 10 dílů a hlavními hrdiny se stanou tři mírumilovní Gelfingové Deet, Brea a Rian. Když se jim vyjeví temná pravda o síle zlých Skeksisů vyvolají povstání, jehož cílem bude zachránit svět.
Temný krystal
Temný krystal - skeksisové | The Jim Henson Company
Zajímavá jsou ale i jména herců, kteří postavičkám propůjčí hlasy. Obyvatele země Thra namluví Helena Bonham Carter, Natalie Dormer, Theo James, Toby Jones, Gugu Mbatha-Raw, Mark Strong, Alicia Vikander, Mark Hamill, Jason Isaacs, Simon Pegg, Andy Samberg, Taron Egerton, Nathalie Emmanuel a Anya Taylor-Joy.
Filmaři se navíc rozhodli, že seriál musí být co nejpodobnější filmu, takže zapomeňte na počítačovou animaci. Na řadu přišly opět loutky. "Vytvořit loutku je tak složité," uvedl Leterrrier. "Najmout loutkáře a všechny ty věci okolo, vydali jsem se složitější a delší cestou, ale jsme za to rádi, protože výsledek stojí za to."
Temný krystal
Temný krysal - gelfingové | The Jim Henson Company
Své k tomu zaručeně řeknou diváci, ti rozhodnou o budoucnosti Temného krystalu. Jeho tvůrci ale přesto doufají, že jim bude dovoleno natočit víc sérií než jen jednu. Pokud by se tak ale stalo, všichni budou připraveni, jen režisér se má v plánu několik následujících měsíců pořádně vyspat. "Dodělávám ten seriál na kolenou, chvíli bude trvat, než se dám dohromady," uvedl doslova.