Tohle bude bolet. Seriál Živí mrtví opustí jedna z hlavních postav

Tohle bude bolet. Seriál Živí mrtví opustí jedna z hlavních postav
Živí mrtví | AMC
Bude to Rick Grimes. Ano, hlavní postava seriálu Živí mrtví. Rick, kterého jsme celých osm let sledovali přežívat v krutém světě zombie apokalypsy, dá seriálu údajně své sbohem. To, že v sérii může zemřít v podstatě kdokoliv, je vcelku známá věc, ovšem kdo by si byl pomyslel, že to bude platit i pro hlavního hrdinu, kterého milují miliony fanoušků po celém světě?
Živí mrtví
Živí mrtví
Představitel Ricka, Andrew Lincoln, se ke svému odchodu ještě nevyjádřil, stejně tak zatím není žádné oficiální potvrzení od stanice AMC, ovšem Lincoln už několikrát mluvil o tom, že ani Rick není v tomto světě nesmrtelný, přičemž smrt si ho v klidu může najít stejně tak jako kohokoliv jiného. Důvody jeho odchodu mohou být všelijaké, může se jednat o jakousi vizi scenáristů, kteří budou chtít dát seriálu jiný nádech, nebo to může vězet v samotném Lincolnovi. Je totiž pravda, že valnou část natáčení seriálu tráví ve Spojených státech, tudíž nemá tolik času se věnovat své rodině ve Velké Británii.
Je taktéž známo, že Norman Reedus, představitel populárního Daryla, momentálně projednává zpestření své prodloužené smlouvy působením v seriálu, které by mělo vyústit v jeho dosazení do role hlavní postavy. Jeho Daryl se totiž nevyskytuje v komiksové předloze, tudíž je možné, že by měl převzít tamější Rickovu úlohu.
Živí mrtví
Živí mrtví
Ale vzhledem k tomu, že seriál už dávno není tak nebývale populární (zejména po ne příliš úspěšné osmé sérii), člověk se musí ptát, zda Rickův odchod nebude spíše kontraproduktivní. Samozřejmě se na webových fórech našlo pár fanoušků, kteří jeho odchod vítají, ale v opravdu drtivé většině jsou ti, které to pobouřilo a šokovalo. Pro ně je Rick srdcem seriálu, bez kterého to nebude ono. Nutno dodat, že spousta fanoušků také říká, že pokud Rick opravdu ze seriálu odejde, přestanou jej sledovat. Což naprosto chápu, protože jsem jedním z nich. A jelikož sledovanost seriálu po sedmé sérii značně klesla, je více než pravděpodobné, že tohle mu opravdu nepomůže.
A co hůř, není to ještě jisté, ale seriál taktéž může po čase opustit herečka Lauren Cohan, představitelka krásné Maggie, protože byla obsazena do jedné z hlavních rolí v seriálu Whiskey Cavalier (2018). Tudíž na Živé mrtvé nebude mít moc času.
Lauren Cohan
Lauren Cohan
Co z toho všeho vyplývá? Inu, takové věci se holt stávají, když nějaký příběhově založený seriál běží příliš dlouho a neví, kdy je nejlepší skončit. V říjnu bude uvedena devátá série, zřejmě poslední, ve které se Rick objeví, ale určitě nebude poslední pro celý seriál. Popularita Živých mrtvých však drasticky klesá, je čím dál tím víc kritizována jak kritiky, tak fanoušky. A tímhle krokem si seriál přibil jen další hřebík do rakve.
Upřímně jsem děj celé série převážně bral jako Rickův příběh, opravdu se proto bojím, že jeho odstraněním přijdou Živí mrtví o podstatnou část své duše, kterou už tak mají poskvrněnou určitými scenáristickými nesmysly (nečekaná smrt jedné z dalších hlavních postav v osmé sérii). Skončí někdy Živí mrtví? Určitě ano. Otázka však je, zda skončí důstojně. Zatím to tak nevypadá.
Budete se na seriál dívat i po odchodu Ricka? Nebo už definitivně skončíte?