Recenze: Noc žraloka 3D vás rozesměje

Recenze: Noc žraloka 3D vás rozesměje
Noc žraloka 3D
| BontonFilm
Začíná to tak, jak to začíná vždycky: vidíme první vraždu, v tomto případě útok žraloka na blondýnku a poté se přesouváme k partě mladých výrostků, kteří vyráží na menší výlet. Přirozeně jedou do míst, kde padlo „první maso“ a velmi rychle se sami s predátorem zapletou.
Noc žraloka 3D
| Bonton
Nebudu to protahovat – Noc žraloka3D je vrcholně špatná a z toho důvodu se výjimečně uchýlím k několika spoilerům, abyste pochopili, o jak moc blbý film se jedná. Slané jezero okolo chatky, kam si omladina vyrazí, je plné různorodých žraloků. Banda místních buranů (mezi nimi ex hlavní nesympatické blondýny) vypustila predátory do vody a teď se baví tím, že je krmí. Což je docela zajímavý nápad, ale je to příšerně provedené. Hrdinové se chovají jako idioti, záporáci taktéž (ti mají aspoň čas od času nějakou výživnější repliku), něco jako návaznost scén tu moc nefunguje (hrdinové skáčou z místa na místo) a pokud se nabízí dvě varianty - jedna dobrá a druhá úplně na hlavu - postavy vždy zvolí tu pitomější.

Trailer:

Co se týče žraloků, ti jsou natolik okatě digitální, až ani není zábava je pozorovat. Působí ohromně nepřirozeně a stejně nudné jsou vraždy (jak natočením, tak provedením). Tenhle problém ale souvisí s faktem, že někomu přišlo jako dobrý nápad natočit film o vraždících monstrech coby PG-13 zábavu, neboli mládeži přístupno. Zlaté Čelisti a jejich mechanická tlama. Dodnes si pamatuji, jak mi pohled na její „plná ústa“ působil mrazení.
Noc žraloka 3D
Noc žraloka 3D
Přestože je Noc žraloka 3D opravdu hodně nepovedená, zcela nepochybně existují lidé, kterým se bude líbit. Nastíním proto pár momentů z filmu a sami posuďte, zdali mezi takové diváky patříte, nebo budete (stejně jako já) chytat záchvaty smíchu v místech, kde s tím tvůrci rozhodně nepočítali:
1) Dívka stojí po pás ve vodě. Máme krásný přehled o klidné hladině okolo ní. Přesto na dívku za okamžik znenadání zaútočí žralok. Nejsem nijak zkušený rybář, ale mám menší podezření, že v případě takové mělčiny by něco podobného nebylo možné. Ale třeba to byla nějaká forma ninji-žraloka.
2) Jedna z postav přijde o ruku a posléze i o celou přítelkyni. Namísto odpočinku na lůžku zapálí na pláži oheň a vydá se do vody s oštěpem!
Noc žraloka 3D
Černý Tarzan na odvážném lovu! | BontonFilm
3) Hlavní hrdinka přizná, že se jí expřítel pokusil utopit a ona mu následně rozmašírovala část obličeje vodním šroubem. Přesto na jeho lodi nechá dva své přátele odjet s tím, že jim zaručeně pomůže. Asi je neměla moc ráda…
4) Dialogy hrdinů se z velké části skládají z rozumových frází typu „nebyla to tvoje chyba“ a „mohl jsem udělat víc“. Velmi rychle to začne lézt na nervy, dvakrát tolik, když to nikdo herecky nedává. Překladatelské perly typu „You’re a Bad“ na „Ty jsi éro“ jsou jen jakousi roztomilou tečkou za větou.
5) Voda je plná žraloků. Přesto mají všechny kladné postavy neustálou potřebu lézt do vody a někam plavat. Jenom dobře, že se to většině vymstí.

Klip z filmu:

Je něco na Noci žraloka 3D pozitivního? Hláškující a věčně nadraný šerif, sympaťák Joel David Moore (podivín Colin Fisher ze Sběratelů kostí) a fakt, že je to chvílemi tak blbé, až je to vtipné. Víc z téhle leklé ryby nedostanete.
Hodnocení: 25%