Videorecenze: Přízraky v Benátkách jsou duchařská detektivka o zčajovaném důchodci

Videorecenze: Přízraky v Benátkách jsou duchařská detektivka o zčajovaném důchodci
Přízraky v Benátkách | 20th Century Fox
Přízraky v Benátkách přicházejí po Vraždě v Orient Expressu (2017) a Smrti na Nilu (2022) v poměrně těsném závěsu kvůli covidu. Třetí film vznikl s výrazně menšími náklady a odehrává se víceméně jenom v jednom strašidelném domě. Zároveň je mnohem kreativnější v práci s kamerou, střihem a atmosférou.
Přízraky v Benátkách – videorecenze | Kinobox
Detektiv Hercule Poirot se nachází v dobrovolném důchodu a nechce již řešit vraždy. Bohužel se připlete na večírek, kde se provádí vyvolávání duchů zemřelých a zároveň samo médium zemře – zjevně nepřirozenou smrtí.
Přízraky v Benátkách
Přízraky v Benátkách
74%
Poirot je sice maximální skeptik a nevěří na žádné nadpřirozeno, jenomže tentokrát nemůže věřit ani svým hostitelům, ani sám sobě. Začnou ho totiž překvapovat strašidelné vidiny, jimiž nikdy netrpěl.
Kenneth Branagh
Kenneth Branagh

Herec, Režisér

Film má tentokrát o něco méně hvězdné obsazení, není tak opulentní a digitálně vybarvený a Poirot ani není akčním hrdinou, ale spíš stárnoucím zlomeným mužem. Nicméně, možná právě to je cesta, jíž by se měly ubírat další Branaghovy adaptace. Vyprávění o světě coby záhadě, na níž ovšem není nic ezoterického, ale vše tajemné vychází jen z temnot lidské mysli.