US tržby: Jeden Hobit vládne všem, i když příběh slábne

US tržby: Jeden Hobit vládne všem, i když příběh slábne
Noc v muzeu: Tajemství hrobky
Jenže jde o (minimálně na dlouhou dobu) poslední výlet do Středozemě, který si můžeme vychutnat na velkém plátně. A ano, něco takového k megaúspěchu stačí. Hobit se díky tomu s přehledem vyhoupl o svém premiérovém víkendu na první příčku s 54 miliony, přičemž se hrál od středy, takže již nastřádal 89. A ze světa přistálo dalších 269! Miliarda by neměla být problém, oscarové sošky se ale tentokrát hrnout nebudou.
Obrovský zájem o Hobita doslova pohřbil Noc v muzeu 3, která skončila na stříbrné příčce. Snímek není dle amerických kritiků o nic blbější než jeho předchůdci (vlastně má paradoxně i o pár procent víc), ale diváky oživlé exponáty totálně přestaly zajímat. Jednička svého času otevřela za kulatých 30 milionů, dvojka měla dokonce o 24 více (!). A trojka? Usmolených 17 a to stála 127 milionů. Minulý víkend si našlápl k pozici průšvihu historický epos Ridleyho Scotta EXODUS (což se potvrdilo, tentokrát je čtvrtý a propadl se o 66%) a třetí Noc v Muzeu mu jde směle v patách. Série na 100% končí.
Robin Williams, Ben Stiller, Skyler Gisondo, Mizuo Peck, Rami Malek
Noc v muzeu: Tajemství hrobky
I na bronzovém postu je nováček - muzikál Annie, remake snímku z roku 1982, který u nás málokdo zná, v Americe jde ale o klasiku. Bohužel je to též jeden z "těch" kousků Sony, které nedávno hackeři vypustili na internet. Debutových 15 milionů lze proto ještě brát za úspěšné startovné. Do desítky se též nově vtěsnal indický hit PK, jemuž stačilo k umístění se na devátém místě pouhých 272 kin. Z nich přistála do kas částka 3.5 milionu dolarů.
Do desítky se dále vešly megahity Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část a Velká šestka, artovka Divočina, komedie Top Five a Tučňáci z Madagaskaru. Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.