Studio Warner Bros. mění název sci-fi Na hraně zítřka… už zase?

Studio Warner Bros. mění název sci-fi Na hraně zítřka… už zase?
A byl to docela stylový název, který by se v kinech dle mého bez problémů prodal. Ale možná zněl pro americké publikum moc drasticky a tak studio těsně před loňským Comic-Conem přišlo se změnou na Edge of Tomorrow, neboli u nás Na hraně zítřka. Jeden by čekal, že tím etapa za hledáním ideálního názvu končí. Warneři se ale rozhodli pro nevídaný krok – na videu půjde film pod jiným názvem! Minimálně to tak podle uvolněného vizuálu vypadá. Edge of Tomorrow na něm nefiguruje, místo toho mu dominuje Live Die Repeat (což byl na původním plakátu doprovodný slogan a dočkali jsme se ho i na domácí mutaci v počeštěné verzi - Žít Zemřít Zažít znovu).
zmenilo-studio-warner-bros-sci-fi-na-hrane-zitrka-nazev-uz-zase
Vůbec bych se nedivil, kdyby ve výsledku zvolili Warneři ještě ÚPLNĚ jiný název. Těsně po premiéře filmu, kdy již byl snímek v kinech uváděn jako Edge Of Tomorrow, totiž studio vypustilo plakát, kde pro změnu dominoval název Live On The Edge (tedy Život na hraně). No… prostě bordel.
zmenilo-studio-warner-bros-sci-fi-na-hrane-zitrka-nazev-uz-zase-1
Proč všechny ty čachry? Běžně se mění tituly filmů pro video ve chvíli, kdy jde o takovou pohromu, že chce distributor smazat veškeré propojení s původními špatnými reakcemi (a zpravidla filmy pod jiným názvem vydává ve světě, nikoli v USA, kde originální název zůstane). Je pravdou, že Na hraně zítřka v amerických kinech neexcelovalo, celosvětově ale sci-fi vydělala 363 milionů a dočkala se nadšených reakcí. Podobný tah proto příliš nedává smysl, neboť spíše snižuje šance na výborné prodeje na Blu-ray a DVD.