Tržby v českých kinech: Škyťák a Bezzubka rozložili Transformery

Tržby v českých kinech: Škyťák a Bezzubka rozložili Transformery
Jak vycvičit draka 2
Dyk, Klus a Piškula Škyťáka a Bezzubku skoro jistě předeženou. | CinemArt
Škyťák a Bezzubka atakují metu 300 tisic diváků, respektive 40 milionů korun na tržbách. Snímek Jak vycvičit draka 2 vidělo o čtvrtém víkendu od nasazení téměř 24 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 3.2 miliony korun. Druhý drak je tedy v rámci žebříčku Top20 vůbec nejúspěšnějším filmem, Rio 2 (2014) na patnáctém místě už ztrácí 30 tisíc diváků a 7 milionů korun. A to je v kinech o 10 týdnů déle...
Transformers: Zánik
Transformers: Zánik
Transformers: Zánik patří druhá příčka v rámci uplynuvšího víkendu, z dlouhodobého pohledu je snímek třetí, hned za animovanými papoušky z Ria, tedy vlastně z amazonské džungle. Skládací-rozkládací roboty a lidské hrdiny vidělo o třetím víkendu 18.801 diváků, za lístky utratili 3 miliony korun.
Jonah Hill, Channing Tatum
22 Jump Street. Poté, co si prošli nástrahami střední školy (dvakrát po sobě), čekají na policejní důstojníky Schmidta a Jenka velké změny - jsou pověřeni prací v utajení na místní vysoké škole....
Jedna z nejpovedenějších komedií letošního roku, snímek 22 Jump Street premiérově zaútočila z třetího místa žebříčku. Policajti na vejšce, to může bejt docela legrace. Tohle navázání na seriálovou kultovku se prostě povedlo. 14.409 diváků a tržby téměř 2 miliony korun. Film pro omezený okruh fanoušků, jistě. A skvělý Jonah Hill! V Americe tahle pecka válí. Rozpočet 50 milionů dolarů a prozatímní tržby ze Států 172 milionů... Proč se složitě trápit s Transformery (stály 210 milionů), že.
Eric Bana
Horor Chraň nás od zlého (2014) se drží mezi nejúspěšnějšími filmy žebříčku. Aktuálně čtvrté místo, 6.176 fanoušků infarktového žánru a tržby... 855 tisíc korun. Takže ještě jednou, jde o úspěch?
Keira Knightley
Love song, snímek od režiséra hitu Once. Keira Knightley s kytarou do kin moc diváků nepřitáhla.
Čtvrteční premiéry kromě 22 Jump Street výrazněji nezaujaly. Hudební romanci Love song (2014) patří sedmá příčka, Mikulášovým patáliiím na prázdninách (2014) osmá, s tím, že film distributor nasadil do 97 (!!!) kin. Přitom většina dětí, tedy cílová skupina, je někde u babičky-dědečka na prázdninách... Až dvanáctý skončil Joe (2013), drama s Nicolasem Cagem v hlavní roli. Dle recenzentů se tu herec blýskl. Na úspěšnosti v českých kinech to ale, jak se zdá, vliv nemělo.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.