Mission: Impossible 5 stojí o Aleca Baldwina a Rebeccu Ferguson

Mission: Impossible 5 stojí o Aleca Baldwina a Rebeccu Ferguson
Mission: Impossible - Ghost Protocol | BontonFilm
Pro Cruise jde o vysněné vzkříšení kariéry. V době premiéry čtvrtého dílu nebyla jeho popularita největší, díky čemuž studio zvažovalo možnost, že ho v hlavní roli vystřídá Renner, který čtyřkou v sérii debutoval. Když Ghost Protocol vydělal celosvětově 700 milionů dolarů, bylo jasné, že Cruise zůstává. Nyní jde o to, kdo ho v páté misi doplní. Navrátilce jsme již v úvodu probrali a nyní přichází na řadu nováčci. A McQuarrie nemá špatný vkus.
Simon Pegg, Tom Cruise
Mission: Impossible - Ghost Protocol | BontonFilm
Do role nájemné vražedkyně by rád získal na Zlatý glóbus nominovanou Rebeccu Ferguson, jejíž kariéra se pomalu rozjíždí. Pro šéfa CIA by zase chtěl přemluvit Aleca Baldwina, který by se účasti bránit neměl (posledním opravdovým kinohitem jeho filmografie je Skrytá identita z roku 2006).
Rebecca Ferguson v seriálu Bílá královna
Rebecca Ferguson v seriálu Bílá královna | BBC
Pokud se nic nezasekne, vstoupí Mission: Impossible 5 do kin 25. prosince 2015. V takovém případě se mise postaví Star Wars, jež startuje o pouhý týden dřív. Zní to jako sebevražedné datum, ale kdyby se potvrdily zvěsti, že si Cruise střihne v Epizodě VII cameo (více jsme o téhle spekulaci psali zde), mohlo by to nakonec být skvělé promo i načasování.