24. týden-kinopremiéry: Nicole Kidman v Monaku a Charlize Theron na divokém západě

24. týden-kinopremiéry: Nicole Kidman v Monaku a Charlize Theron na divokém západě
Grace Kelly byla slavná americká herečka, která se na festivalu v Cannes seznámila s monackým knížetem Rainierem III., zamilovali se do sebe a z Grace se stala kněžna. Oželela hraní, pomáhala muži s uchováním samostatnosti maličké zemičky, načež tragicky zemřela v autě.
Nicole Kidman je slavná americká herečka, která si ve filmu Grace, kněžna monacká (2014) zahrála Grace Kelly. Životopisný snímek režíroval Olivier Dahan, autor filmu o Edith Piaf (2007). Konflikt snímku se samozřejmě točí kolem nové role Grace Kelly - pro kněžnu bylo nemyslitelné "vystavovat" se na odiv ve filmu.
Tim Roth, Nicole Kidman
| © 2014 - STONE ANGELS
Herecky jde o poměrně sympatické výkony, výprava vystavuje na odiv luxus knížecí rodiny. Nosná linka příběhu je nicméně poměrně fádní, scénář a režie nanápaditá, zabírají se róby, bohaté interiéry, ale pod povrch fasády, k duši, se tvůrci moc nedostanou. Přitom úlohou scenáristy a režiséra není přijít s bůhví jakým tématem, ale bůhví jak jej zpracovat, pojmout, vycizelovat. Tady se to podobně jako v případě Diany (2013) nepovedlo. Recenze snímku si přečtěte zde. Průměrné hodnocení 48%.
Seth MacFarlane
Autorem filmu Všechny cesty vedou do hrobu je režisér drsné komedie Méďa (2012), Seth MacFarlane.
Líbila se vám poměrně drsná komedie Méďa (2012)? Potom je snímek Všechny cesty vedou do hrobu (2014) určen právě vám. Seth MacFarlane film napsal, režíroval a zahrál si též pasáka ovcí Alberta. Na divokém západě je to outsider, kterého v souboji na kolty přestřílí i žena, v tomto případě Anna v podání Charlize Theron.
Scénář je poměrně ujetý: "Pro Alberta je studium střelby životně důležité, protože se porafal s kníratým objevem své bejvalky a velmi neuváženě ho vyzval na souboj. Vyhráno ale mít nebude, ani když náhodou vyhraje. Anna, která pro něj má čím dál větší slabost, je totiž stále ještě vdaná za nejproslulejšího pistolníka široko daleko. A tomu se rodící se vztah mezi vlastní ženou a ovčákem pochopitelně vůbec nezamlouvá."
Všechny cesty vedou do hrobu
Další komediální ujetost je na světě, ale Méďových hodnot nedosahuje. Tedy pokud nemluvíme o vulgaritách, podivných situacích a wtf momentech. Těch je ve filmu dostatek. Recenze si přečtěte zde. Průměrné hodnocení 56%.
Přehled všech červnových premiér najdete ZDE.