Dočkáme se místo dvojky Lesního ducha sequelu klasiky Armáda temnot?

Dočkáme se místo dvojky Lesního ducha sequelu klasiky Armáda temnot?
Lesní duch
Nový Lesní duch rozhodně nedopadl zle. Vyvaroval se nadsázky originálu a (poměrně rozumně) nezkusil stvořit nového Ashe. Namísto toho pracoval s poctivými hektolitry umělé krve a tunou latexových nechutností, díky čemuž lze snímku odpustit i to, že se postavy chovají jako idioti. Vzhledem k malému rozpočtu (17 milionů) a výborným tržbám (97 milionů celosvětově) se počítalo s tím, že do roka a do dne bude sequel. Scenárista Rodolfo Sayagues však nyní uvedl, že ani on, ani Alvarez již na dvojce nějakou dobu nepracují: „Nerad vám to říkám, ale ten film nebude. Respektive rozhodně nebude s námi. Opustili jsme projekt již před několika měsíci, protože jsme chtěli energii investovat jinam. Nevím, jestli producenti stále plánují dvojku natočit. Co vám ale můžu říct je to, že my rozhodně nejsme součástí projektu“.
dockame-se-misto-pokracovani-remaku-lesni-duch-sequelu-klasiky-armada-mrtvych
Režisér Fede Alvarez na place Lesního ducha
Pro frančízu to nicméně konec nejspíš neznamená. V březnu letošního roku se Sam Raimi (režisér původní trilogie a producent remaku) nehcal slyšet, že pracuje na Armádě temnot 2 (tedy na pokračování třetího dílu původní "lesní" trilogie) a nyní Alvarez prozradil, že ho bude Raimi i režírovat.
Podobných „zaručených zpráv“ tu během posledních let bylo hodně. Úspěch nového Lesního ducha a fakt, že se Alvarez kolem Armády temnot 2 motá, dávají každopádně naději, že by to tentokrát vyjít skutečně mohlo. A otázka dne je jasná: Raději Armádu temnot 2, nebo pokračování remaku Lesní duch? Hlasujte a určitě se podělte i o své myšlenky v komentářích!
Obrázek článku