Příběh Kmotra podle skutečných událostí? Vondráček: „Že by film vyvolal nějaké nové vyšetřování, o tom dost pochybuji."

Příběh Kmotra podle skutečných událostí? Vondráček: „Že by film vyvolal nějaké nové vyšetřování, o tom dost pochybuji."
Nový film Petra Nikolaeva Příběh Kmotra prý potvrdí vaše nejtemnější obavy - obavy o propojení politiky a organizovaného zločinu. Vypráví drama o muži, který toho věděl příliš, může ovlivnit volby. I proto je jeho premiéra naplánovaná na 24. října.  Spekulace? Reklamní trik? Nechme se překvapit.
Příběh kmotra
Filmový plakát ukazuje hlavní protagonisty filmu – Ondřeje Vetchého jako kmotra Vedrala a Lukáše Vaculíka v roli policejního vyšetřovatele Cajthamla, který neztratil víru ve spravedlnost.
Příběh Kmotra je inspirován knihou Kmotr Mrázek Jaroslava Kmenty, odhalující zákulisní praktiky krále českého podsvětí Františka Mrázka sahajících až do nejvyšších pater českého byznysu a politiky.
Jeho násilná smrt nebyla dosud vyšetřena.
Ondřej Vetchý
Ondřej Vetchý hraje opět výborně, tentokrát v Příběhu kmotra.
Autoři scénáře Petr Nikolaev a Miroslav Oščatka spolupracovali na scénáři i během natáčení s kriminalisty Karlem Tichým a Hynkem Vlasem (Krakatice a Pokr), kteří vyšetřovali obě kauzy a nyní stojí mimo službu. Vycházeli též z přímých svědectví Mrázkových přátel a známých. Samotní představitelé hlavních rolí s nimi ztvárnění svých postav konzultovali.
Jan Vondráček, Lukáš Vaculík, Vica Kerekes
Jan Vondráček, Lukáš Vaculík a Vica Kerekes ve filmu Příběh kmotra (2013)
Lukáš Vaculík k filmu říká: „Přijde mi dobré, že se filmem něco pojmenuje, ukáže”. Tak uvidíme, o co budeme chytřejší před volbami, díky novému filmu, kde nám podle tvůrců má běhat  "mráz" po zádech, i když to může nakonec být třeba jen "mrázek".