22. týden-kinopremiéry: Průměrná pařba, průměrný animák, umění, vězení a zima

22. týden-kinopremiéry: Průměrná pařba, průměrný animák, umění, vězení a zima
Království lesních strážců aneb Bezva parta.
Tvůrci animované série Doba ledová nebo snímku Rio (2011) vás zavedou do Království lesních strážců (2013). O čem film vypráví? Mladá dívka z masa a kostí se jednoho dne probudí v říši svérázných hlemýžďů, bodláčích mužíčků, kobylek a dalších postaviček lesní říše. Bude se - jak jinak - bojovat proti nepřátelským, ošklivým živočichům jednoho lesa. Nepůjde však jen o záchranu přírodní říše, ale též o osud sympatické člověčí hrdinky.
Království lesních strážců
Snímek tak trochu připomíná jiný animovaný počin, a sice Arthura a Minimoje (2006). Postavičky z Království lesních strážců jsou poněkud šablonovité, charakterově černobílé, nepříliš zábavné. No prostě nejedná se o bůhví jakou perlu pro malé diváky a jejich rodiče. Děti u filmu udržíte, dobré gagy sem tam proběhnou, ale rodiče nechť se obrní trpělivostí. Snímku Království lesních strážců dáváme 50%, recenze si přečtěte zde.
Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms
Pařba na třetí
Todd Phillips nejprve pařil ve Vegas (2009). V roce 2011 s celým ansámblem přesídlil do Bangkoku. A aby toho nebylo málo, v novince Pařba na třetí (2013) vysílá komické postavičky zpátky do Las Vegas, kde to všechno začalo. A kde to také všechno skončí. Je to dobře? Je to tak špatně? Přikláníme se spíš k první variantě. Nejnovější pařba totiž sice vynechala alkohol a zhýralost, vaří tedy z vody. Dojde na protialkoholní léčení, smrt Alanova (Zach Galifianakis) otce a přítomnost nového vyděrače (John Goodman).
Ken Jeong
Důležitou roli opět hraje bláznivý Chow (Ken Jeong), kterého musí skupinka "pařanů" najít, nebo bude s Dougem (Justin Bartha) ámen. Děj je zamotaný, což se nerovná výrazu zajímavý nebo důmyslný. Občas se zasmějete, ale převážně pouze výstupům Kena Jeonga v roli Chowa. Což je málo. Než nedůstojný závěr, měli se tvůrci série vrhnout na jiný film. Takhle jde o docela hořkou tečku za slibnou kapitolou současného zábavního průmyslu. Pařbě na třetí dáváme 50%, recenze filmu si přečtěte zde.
Vězení umění
Do kin míří též zajímavý dokument Vězení umění (2012) producentů Filipa Remundy, Víta Klusáka a Terezy Horské. O co ve snímku Radovana Síbrta jde? Pětice talentovaných českých výtvarníků vstoupí do prostoru vězeňských cel, kde budou tvořit s tamními chovanci. Nebude chybět zajímavá konfrontace svobodomyslných umělců a lidí, kteří o fyzickou svobodu přišli. Chybí jim i ta psychická, realizovatelná na poli výtvarného umění? I na to odpoví Vězení umění. Zajímavý počin. Recenze snímku si přečtěte zde.
Poslední zima
Na závěr vám představíme koprodukční drama Poslední zima (2011). Není to tak zábavné/bizarní jako reality show Farmář hledá ženu, své diváky si ale snad snímek najde. Vypráví příběh mladého Johanna, který po smrti otce přebírá statek. Navíc se stará o postiženou sestru a vedle jeho boku mu stojí milovaná Julie. Vypořádat se s požárem a dluhy je nicméně nad jeho síly. Život se Johannovi bortí podobně jako domeček z karet. Co se mladíkovi podaří udržet? To zjistíte v melodramatu Poslední zima.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.