Tržby v českých kinech: Nespoutaný Django si vyšlápl na Hobita

Tržby v českých kinech: Nespoutaný Django si vyšlápl na Hobita
Nespoutaný Django | The Weinstein Company
Nespoutaný Django (2012) o víkendu utržil 5.3 miliony korun. Snímek svérázného Quentina Tarantina si nenechalo ujít 36.6 tisíc diváků. To je na nejnavštěvovanější film sice málo, je ale třeba si uvědomit, že předních 20 snímků top20 shlédlo necelých 100 tisíc diváků. Víc než třetina se tedy vypravila na Djanga. A ostatní? Ti asi vyrazili na hory.
Martin Freeman
Druhý skončil Hobit: Neočekávaná cesta (2012). Na dobrodružnou cestu se spolu s ním vydalo 15 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali téměř 2.5 milionu korun. Hobit má za sebou již šestý filmový víkend v českých kinech. Nástup měl velmi dobrý, ale poslední dobou mu výrazně docházejí síly. Že by u nás nebyla dostatečná základna fanoušků J. R. R. Tolkiena? Nemají lidé peníze? Nechtějí utrácet? Nebo je to prostě jenom nezajímá?
Bídníci
Bídníci
Třetí příčka patří nejnovější filmové verzi slavných Bídníků (2012). Novinka Toma Hoopera přilákala o víkendu do českých kin přes 11 tisíc diváků, čímž tvůrce a distributora snímku učinili o 1.5 milionu korun bohatšími.
Na čtvrtém místě se usmívá Snížek, bílý kožíšek (2011), albínský opičák, jehož
Snížek, bílý kožíšek
film kombinuje animaci a živé herce. Veselý film shlédlo více než 5 tisíc dětí a jejich rodičů, kteří v kinech nechali 662 tisíc korun. Půlmilionovou hranici co se tržeb týče překonala ještě filmová adaptace knihy Pí a jeho život (2012). 621 tisíc korun do pokladen kinosálů přinesly necelé 4 tisíce diváků.
Lincoln
Lincoln | 20th Century Fox
Již tento čtvrtek do kin zamíří oslavovaný Lincoln (2012) Stevena Spielberga, ale také peprné Mládeži nepřístupno (2013), snímek režírovaný celou plejádou komediálních hvězd. Jestli v divácích zájem nevyvolají ani takovéhle snímky, tak už nic.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.