3. týden-kinopremiéry: Nespoutaný Tarantino, animovaná myška a medvěd

3. týden-kinopremiéry: Nespoutaný Tarantino, animovaná myška a medvěd
Nespoutaný Django
Quentin Tarantino je sice šílenec, ovšem geniální a s nemalým talentem.  V Hanebných panchartech (2009) si lovce nacistů zahrál jin
Nespoutaný Django
Nespoutaný Django
ak poměrně vážně se tvářící Brad Pitt. V Nespoutaném Djangovi (2012) se pro změnu objeví Leonardo DiCaprio. Což by ještě nebylo tak zajímavé, kdybychom neuvedli, že ve filmu ztvární poměrně drsného, sarkastického otrokáře. Proti němu bude stát bývalý otrok s tváří Jamieho Foxxe, který se paktuje s lovcem lidí Christophem Waltzem (oceněný na Zlatých glóbech za vedlejší roli)
Quentin Tarantino jde až na dřeň. To, co by u jiných tvůrců vyznělo trapně a pateticky, tomuhle chlápkovi prostě vychází a prochází. A vy se budete nejen bavit, ale i přemýšlet o tom, jaké paradoxy a zdánlivě neskutečné situace žijí v hlavě šílence z videopůjčovny. O čemž Tarantino přesvědčil i porotu Zlatých glóbů, když jeden získal za scénář. Nespoutanému Djangovi dáváme plný počet, tedy 100%. Recenze snímku si přečtěte zde.
O myšce a medvědovi
Druhou a zároveň poslední premiérou týdne je animovaný film O myšce a medvědovi (2012). Zapomeňte na Pixar a nekonečná pole výpočetní techniky, která sice vytvářejí krásné pohádkové světy, nicméně občas je z nich ta digitální umělotina (ne)cítit. Francouzský animák O myšce a medvědovi je jiný, jako kdyby namalovaný o několik dekád dříve.
Film vypráví - jak název napovídá - příběh o myšce a medvědovi, kteří se spřátelí a aby žili spokojený život, budou muset táhnout za jeden provaz. Snímek jsme bohužel neměli možnost vidět, z dostupných materiálů je nicméně cítit, že tahle "pohádka" zaujme nejedno děcko i celou řadu dospělých. Recenze O myšce a medvědovi najdete zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.