33. týden-kinopremiéry: Zabijácká romance, sňatek s posvěcením Alláha, Rebelka a Total Recall 2012

33. týden-kinopremiéry: Zabijácká romance, sňatek s posvěcením Alláha, Rebelka a Total Recall 2012
Ale začněme méně známými tituly. American Translation (2011) je navzdory svému názvu francouzským dramatem dvou mladých lidí, kteří se do sebe zamilují. Jak se pohled přes růžové brýle vytrácí, zjistí dívka, že její milý zabil člověka. A jejich vztah se od základů změní. Komorní drama by mohlo zaujmout vyznavače minimalistických artovek, ve kterých je téma důležitější než technické provedení. Na humor ve stylu Petra Marka ovšem zapomeňte. Snímku American Translation dáváme 50%.
Kuma
Rakouské drama Kuma (2012) nahlíží do života tureckých muslimů žijících ve Vídni. Mustafovi umírá žena a tak si vyhlédne nápadnici vlastníko syna Hasana. Aiše pochází z tureckého venkova a když se ocitá ve Vídni, netrápí ji jen ruch velkého města, ale též Mustafova rodina. Mužovi potomci jsou totiž v mnoha případech starší než otcova nová žena. Jediný, kdo má pro Aišu pochopení, je paradoxně Mustafova umírající žena Fatma. A drama pojednávající o komplikovaných vztazích, nad nimiž navíc bdí zdvihnutý ukazovák samotného Alláha, je na světě. Dramatu Kuma dáváme 50%. Podobných snímků totiž shlédnete každoročně na festivalu Jeden svět hned několik.
Rebelka
Rebelka | Disney
Tak tu máme další animák. Rebelka (2012) je nejnovějším společným dílem tvůrců ze studií Disney a Pixar. Příběh těžící ze skotských legend pojednává o svérázné lučištnici Meridě. Ta se vzepře zavedeným rituálům a... Nechte se překvapit. Animace je standardně velmi zdařilá, co ale film sráží o úroveň níž, je scénář a přílišná zkratkovitost. Ostatně, přečtěte si recenze filmu. Neměli jsme ho možnost vidět, tudíž se inspirujte u naší konkurence.
Colin Farrell, Jessica Biel
Na závěr vám představíme remake klasiky režiséra Paula Verhoevena Total Recall (1990) s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. V novince Total Recall (2012) si titulní roli zahrál Colin Farrell, jehož režíroval Len Wiseman. Remake je o poznání prozaičtější než původní dílo, kterému bylo často vyčítáno, že jeho specielní efekty zastaraly dříve, než snímek vstoupil do kin. Scénář novinky také nepůsobí zrovna jasným dojmem, konspirace vrství konspiraci a sympatický Farrell neví, kde mu hlava stojí. Jednoznačně zklamání. Recenze filmu Total Recall si můžete přečíst zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.