Prometheus se nakonec k Vetřelci naváže? A bude u toho Guy Pearce?

Prometheus se nakonec k Vetřelci naváže? A bude u toho Guy Pearce?
Vetřelec | 1979 20th Century Fox
Ridley Scott
| Universal Pictures
Je bez debat, že je Vetřelec jednou z nejpůsobivějších filmových zrůd vůbec. Dokonalý stroj na zabíjení, hnaný instinktem, s kyselinou místo krve a smrtící stavbou těla patří k tomu nejlepšímu, co hry hororové zvrhlíky napadlo. Rozhodnutí Ridleyho Scotta, že projektem Prometheus naplno opouští původně plánovaného nultého Vetřelce (více zde), proto příliš nadšení nevyvolalo. Studio rozpačité reakce očividně zaznamenalo, neboť již není ono odtrhnutí definitivní. Dost možná se nakonec bude Prometheus odehrávat časově před původní sérií, xenomorph by ale v tomhle případě byl ještě na jiném evolučním stupni (tzn., nerodil by se lidí) a tudíž by vypadal úplně jinak. Stále tedy platí snaha o osamostatnění příběhu, současně ale zůstává fanouškům žravého frajera naděje, že zjistí vývojovou mezeru v DNA řetězci jejich oblíbeného vesmírného zabijáka.
Sigourney Weaver
Vetřelec | 1979 20th Century Fox
Je to vlastně ta nejschůdnější cesta, jak situaci vyřešit. U Foxů by přeci jen byli blázni, kdyby se nepokusili využít oblíbené značky a Scottovi tenhle druh kompromisu nijak nebrání osobitém příběhu plném vlastních nápadů. V podstatě to jediné, co by měl v takovém případě Scott zakomponovat, je zřícení lodi, kterou v jedničce lidé našli. A to je v zásadě drobnost, nemyslíte?
UPDATE 1.5.: Oficiálně se filmu upsali Michael Fassbender, Noomi Repace, Charlize Theron a Idris Elba. Nově kolují zvěsti o tom, že se připojí i Guy Pearce, ale jejich zdroj má na svědomí už nejednu kachnu (třeba Jennifer Aniston "na 100% ve Vřískotu 4"), takže to zatím berte s rezervou.