Nové Tiché místo bere dech epickým trailerem. Ukazuje masakr, který zničil lidstvo

Nové Tiché místo bere dech epickým trailerem. Ukazuje masakr, který zničil lidstvo
Tiché místo: První den | Paramount Pictures
Zatímco první dva snímky nám ukazovaly osud rodiny, která se snažila přežít v post-apokalyptické přírodě bez toho, aniž by vydala hlásku, a Krasinski po většinu stopáže vyprávěl v podstatě komorní příběh postavený na atmosféře, v němž se mimozemskými potvorami šetřilo, První den se podle nejnovějšího upoutávky vydá cestou epického blockbusteru. V tom, jak název napovídá, uvidíme počátek mimozemské invaze, při níž na ruch alergičtí emzáci zlikvidovali většinu civilizace a z lidstva toho moc nezbylo.
Tiché místo: První den
Tiché místo: První den
AI
68%
Masakr pak budeme sledovat očima Sam v podání držitelky Oscara Lupity Nyong'o, která si společně se svou kočkou vyrazí na výlet do New Yorku. Nevybrala si k tomu ovšem zrovna nejlepší den. Nestvůry z vesmíru totiž ihned začnou likvidovat všechno a všechny. Sam se proto spojí s cizincem Ericem s tváří vycházející hvězdy Josepha Quinna ze Stranger Things či chystané Fantastické čtyřky, aby společně našli cestu z města a převládajícího chaosu. Potkají pak přitom např. i Djimona Hounsoua, jenž se objevil už v druhém filmu.
Režisér Michael Sarnoski (drama Pig s Nicolasem Cagem) tedy logicky přehazuje výhybku na blockbusterovější podívanou. V ní po vzoru Války světů či Monstra (Cloverfield) budeme sledovat ničení světa prostřednictvím obyčejných lidí, co se jen snaží přežít, a hodně času se tu bude trávit v temných budovách a opuštěných místech. I přesto není v ukázce o akčnější a epičtější výjevy nouze a monstry se tu tentokrát opravdu šetřit nebude.
Tiché místo: První den: 2. trailer | CinemArt
Materiál sice překvapí svým velkým měřítkem, trailer ale i tak zůstává věrný základním prvkům série, tedy budování napětí prostřednictvím ticha i následného zvuku. V upoutávce se tato forma asi nikdy neokouká. Zda bude fungovat i pod novým režijním vedením a ve snímku, jenž hodlá ještě více kombinovat trikovou akci s hororovými prvky, se dozvíme v kinech 27. června. Něco nám říká, že o komerční úspěch se už teď producenti bát nemusí.
Podívejte se také na žebříček nejlepších hororů podle Kinoboxu.
Zdroj: Paramount Pictures