Nelze je vidět, ale oni vidí všechno. Horor od dcery M. Nighta Shyamalana děsí zlem z lesů

Nelze je vidět, ale oni vidí všechno. Horor od dcery M. Nighta Shyamalana děsí zlem z lesů
Strážci | Warner Bros.
Snímek vychází z gotického hororového románu A. M. Shinea a zaměří se na mladou umělkyni, jež se ztratí kdesi v lesích západního Irska. Brzy se jí sice podaří najít úkryt, v něm se však ocitá společně s třemi dalšími cizinci, které každou noc pronásledují tajemná stvoření. Nelze je vidět, avšak tyto neznámé bytosti vidí všechny ostatní. Tak praví oficiální synopse, z níž je producentský dohled tatínka Shyamalana jednoznačně patrný.
Strážci
Strážci
AI
66%
Jak je u Shyamalanových zvykem, žánrově půjde o nadpřirozený horor s mysteriózními prvky. Ishana Shyamalan, dosud spojená hlavně se seriálem Servant (2021-2023), je podepsaná i pod scénářem. Za kameru se postavil Eli Arenson, jehož práci jste mohli vidět v bizarním hororu Ada (2021). Hlavní hrdinku ztvárňuje Dakota Fanning, bývalá dětská hvězdička, kterou jsme v posledních letech vídali spíše v seriálech. Doplní ji Georgina Campbell, Oliver Finnegan a Olwen Fouere a tento kvartet se tedy bude pokoušet odhalit, jaká tajemství skrývají irské lesy.
Strážci: teaser trailer | Vertical Entertainment
I když spíše než o lesy půjde zase jednou o lidské nitro. Skromně vybavený příbytek má totiž místo jedné ze zdí jednostranné zrcadlo, kterým někdo na čtveřici nešťastníků dohlíží. Trailer ale ukazuje, že se podíváme i do samotných lesů, v nichž budou problémy číhat na každém kroku. Lze očekávat, že spíše než na laciné lekačky, jichž jsou současné filmové horory plné, budou Strážci sázet na plíživou atmosféru plnou nejistoty, možná i podtrženou nejedním šokujícím zvratem.
Nakolik dokázala Ishana Shyamalan navázat na ty lepší kousky z filmografie svého otce, se dozvíme 6. června v našich kinech. Zatím se podívejte na náš žebříček nejlepších mysteriózních filmů.
Zdroje: The Playlist, Variety