Nejlepší český film loňského roku je konečně online. Stal se miláčkem kritiků i diváků

Nejlepší český film loňského roku je konečně online. Stal se miláčkem kritiků i diváků
Přišla v noci | Artcam Films
Komedii Přišla v noci najdete od dnešního dne na platformě KVIFF.TV či a jedná se tak o další z řady chválených počinů loňského roku, který můžete na této službě zhlédnout. Nedávno se totiž na „karlovarském“ streamu objevila také výtečná Anatomie pádu či osobitá komedie Karaoke Blues od Aki Kaurismäkiho. Film je pak dostupný také na platformě společnosti DaFilms. V případě Přišla v noci si pak můžete vychutnat svěže pojatou komedii, která rozhodně nestrhne jen živelným výkonem Simony Pekové, jež je za svou hereckou kreaci v roli pekelné tchyně největší favoritkou na zisk Českého lva za nejlepší ženský výkon v hlavní roli.
Přišla v noci
Přišla v noci
67%
Příběh o příliš vtíravé a tak trochu otravné mamince, která se nastěhuje do bytu svého syna a jeho mladé partnerky a dělá jim ze života peklo, dokáže pobavit svými vtipnými a zároveň realistickými dialogy, co působí přirozeně. I přes jistou šílenost dokážou zdejší situace působit „jako ze života“ a skvěle podtrhnout absurdnost nejedné podobné rodinné hádky. I když jsou zdejší scény občas trochu přepálené a mají i lehce hororový nádech, má u nich divák často pocit, že podobné chvilky z (nejen) rodinných setkání moc dobře zná.
Přišla v noci: trailer | Artcam Films
Snímek se i díky tomu těší na filmových databázích velké oblibě a dá se očekávat, že po současné online premiéře bude jeho divácká popularita ještě stoupat. Po úspěchu na Cenách české filmové kritiky má navíc film velkou šanci zabodovat i na Českých lvech, kde bude mít rovnou osm želízek. Vyhrát může komedie např. v kategorii nejlepší film, nejlepší herečka v hlavní roli, nejlepší režie či nejlepší scénář.
Zde ale bude mít Přišla v noci velkou konkurenci v podobě Bratrů, kteří mají 15 nominací a u České filmové a televizní akademie jsou patrně větším favoritem. I přesto je ovšem Přišla v noci už nyní jedním z nejoceňovanějších tuzemských filmů loňského roku a jedním z domácích titulů, které byste jistě měli dohnat.
Podívejte se na žebříček nejlepších filmů dostupných na KVIFF.TV.
Zdroj: KVIFF.TV