Filmový Michael Jackson na první fotce! Herec se dokonale proměnil v krále popu

Filmový Michael Jackson na první fotce! Herec se dokonale proměnil v krále popu
Leaving Neverland | HBO
Hudební ikonu si nezahraje žádná slavná herecká tvář, tvůrci totiž v tomto případě vsadili na zpěvákovu rodinu. Michaela Jacksona ztvární jeho synovec Jaafar Jackson, jenž je sice zřejmě talentovaným tanečníkem a možná i hudebníkem, s herectvím ovšem nemá žádné zkušenosti. A svůj herecký debut si odbude hned v kůži svého legendárního strýčka a roli, která bude jistě v době premiéry vyvolávat opět velkou vlnu diskuse.
Michael
Michael
Natáčení pak v těchto dnech konečně oficiálně začalo a herec se ihned pochlubil první fotkou, v níž pózuje v kůži krále popu. Fotografie pak skvěle plní svůj marketingový a virální účel – postava zpěváka je zde snímána z dálky, takže hereckému představiteli nevidíme zatím do obličeje a je díky tomu šikovně budována aura očekávání i jistého tajemství. Herec se na fotce nachází v Jacksonově ikonické taneční póze, v níž je prakticky k nerozeznání od „originálu“. Dá se tedy očekávat, že minimálně strýčkovy pohyby a taneční kreace má Jaafar pečlivě nastudované. Zvládne se ovšem i tak dokonale převtělit do kůže popového krále? Na odpověď si ještě nějaký čas počkáme.
Premiéry životopisného snímku se totiž dočkáme až 18. dubna 2025. Pokud ovšem už teď čekáte, že se bude titul věnovat i kontroverzním tématům hudebníkova života, doufáte marně. Oficiální synopse sice slibuje komplexní náhled do muzikantova života i se všemi vrcholy a pády, mezi producenty ovšem najdete i Johna Brancyho a Johna McClaina, kteří spravují Jacksonovu pozůstalost. Nedá se proto očekávat, že by se vzdálili od dlouhotrvajícího rodinného narativu, že jsou všechna obvinění proti Jacksonově osobě lživá.
Ostatně neutrální vyznění filmu nejspíš zajistí také producent Graham King, který už ve zmíněném Bohemian Rhapsody ukázal, že se kontroverzi okolo propíraných umělců dokáže vyhnout a soustředí se hlavně na divácky chytlavou a nekonfliktní podívanou. Zda to tvůrcům vyjde i v tomto případě, se dozvíme až za dva roky. První fotografie ale skalní příznivce možná dokáže malinko nalákat.
Podívejte se na žebříček nejlepších biografických filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Jaafar Jackson, Variety