Leonardo DiCaprio se upsal dalšímu filmu. U režisérské legendy to rozjede až na krev

Leonardo DiCaprio se upsal dalšímu filmu. U režisérské legendy to rozjede až na krev
Leonardo DiCaprio | CinemArt
Zatímco DiCapriovu kariéru většina lidí dobře zná, Paul Thomas Anderson je spíše soustem pro fajnšmekry, i když se také dá zařadit mezi filmové velikány. Má tři oscarové nominace za nejlepší režii (Až na krev, Nit z přízraků, Lékořicová Pizza), a přestože zlatou sošku nikdy nezískal ani z pěti nominací za scénář, v Hollywoodu se stal ctěným autorským režisérem. V jeho podání se uznání dočkaly také příběhy o zákulisí pornografie (Hříšné noci), o romantických pletkách Adama Sandlera (Opilí láskou) nebo o žábách padajících z nebe (Magnolia).
Paul Thomas Anderson
Paul Thomas Anderson

Režisér, Scenárista

Jeho poslední snímek Lékořicová Pizza měl parametry nezávislého a z poloviny autobiografického díla, avšak následujícím projektem se zjevně vrací k prestižnějším hutným látkám. K takovým, v nichž k životním výkonům vybičoval Daniela Day-Lewise (Až na krev) nebo Joaquina Phoenixe, jehož režíroval v nepoddajných dobovkách Mistr a Skrytá vada.
Až na krev (2007)
Až na krev (2007) | Miramax Films
Spolupráce s Leonardem DiCapriem je v Hollywoodu k nezaplacení a často si ji rezervuje slavný Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce), přičemž Sean Penn je z čistě oscarové perspektivy ještě zasloužilejším matadorem. Účast Reginy Hall možná vyznívá trochu nepatřičně, ale převážně komediální herečka se kritikům zalíbila třeba ve filmu Holky sobě (2018). Anderson navíc umí pracovat i se škatulkovanými herci, což velebený výkon Adama Sandlera v Opilí láskou dosvědčuje.
Anderson si jako tradičně sám napsal scénář a projekt se má brzy začít natáčet v Kalifornii. Není vyloučené, že se brzy odhalí i další zajímavé castingové posily. Penn, jenž sám úspěšně režíruje a stojí za dokumentem o rusko-ukrajinském konfliktu Superpower, si v menší roli zahrál už v Lékořicové Pizze. DiCaprio pokračuje v obdivuhodném výběru rolí, nadále ignoruje atraktivní blockbustery a sází na podnětné spolupráce s osvědčenými režisérskými osobnostmi.
zdroj: The Hollywood Reporter