Sharktopus: Žralokochobotničák krále béček se vrací ve velkolepém čínském remaku

Sharktopus: Žralokochobotničák krále béček se vrací ve velkolepém čínském remaku
Sharktopus | iQiyi
Remake sci-fi Sharktopus je jednoznačně z ranku podobných podivuhodných rozhodnutí. Ještě předtím, než Žraločí tornádo (2013) vzalo svět popkultury útokem, uvedl legendární béčkový producent Roger Corman v roce 2010 Sharktopuse, v němž se objevilo monstrum, které bylo napůl žralokem a napůl chobotnicí. Šlo o televizní záležitost pro stanici SYFY, která neměla rozpočet prakticky na nic, takže to celé vypadalo jako nějaké dlouhé amatérské video.
Sharktopus (2010): trailer | SyFy
K úspěchů podobných filmů však stačí málo, a tak nakonec vznikly dva spin-offy – Sharktopus vs. Pteracuda v roce 2014 a Sharktopus vs. Whalewolf v roce 2015. No a nyní se přidává čínský remake. Zatímco však původní film nechal žralokochobotničáka řádit u letního resortu někde na pláži, nová verze se vydá pěkně na otevřené moře a bude masakrovat (mimo jiné) cestující na luxusní výletní lodi.
Nejpřekvapivější na remaku je, že na rozdíl od původního filmu nevypadá jako laciné céčko, jehož triky parta nadšenců spíchla po víkendech ve Photoshopu. Těžko říct, jaké jsou ambice tvůrců (momentálně není nic známo o tom, zda bude film uvedený i mimo Čínu, kde měl již v půlce října premiéru), podobný kousek by se však jednoznačně v evropských distribučních vodách neztratil.
A pokud jde o otázku „proč“, s největší pravděpodobností za vznikem filmu stojí série Meg s Jasonem Stathamem v hlavní roli. Ta totiž slavila v Číně obrovský úspěch (jednička vydělala v tamních kinech 153 miliony, dvojka 118) a nový Sharktopus, který svou inspiraci Meg v upoutávce nezapře, se pravděpodobně chce na tomto úspěchu svézt. Přesto jde o překvapivou volbu, protože smyslem remaku je obvykle využít úspěchu původního filmu, a ne brát dnes již zapomenutou látku.
Meg 2: Příkop najdete v nabídce HBO Max s českými titulky a dabingem (jednička bohužel absentuje). A tady najdete Kinobox žebříček nejlepších akčních filmů uvedených na HBO Max.

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.