Černošský prorok jde ve stopách Ježíše. Trailer láká na epickou biblickou podívanou

Černošský prorok jde ve stopách Ježíše. Trailer láká na epickou biblickou podívanou
The Book of Clarence | Sony
Podobný osud možná potká i Samuelův další snímek. Ten nese název The Book of Clarence, český překlad bude tedy zřejmě znít Kniha Clarencova. Samuel v rozhovoru na webu Deadline řekl, že vycházel z biblických filmových klasik jako Desatero přikázání (1956), Největší příběh všech dob (1965) či Ben Hur (1959).
Clarencova cesta ke slávě: teaser trailer | Sony
V hlavní roli falešného proroka Clarence, který se v roce 33 našeho letopočtu snaží zneužít slávy Ježíše Krista, uvidíme LaKeitha Stanfielda. V dalších úlohách se objeví třeba Omar Sy, Anna Diop, James McAvoy či Benedict Cumberbatch.
Clarencova cesta ke slávě
Clarencova cesta ke slávě
56%
Čerstvě zveřejněný trailer dává jasně na srozuměnou, že nejde o žádný historický revizionismus, nýbrž o zjevně satirickou podívanou využívající nejen osvědčené motivy sandálových velkofilmů, ale též ironicky mapuje možnou odvrácenou tvář Ježíšova působení – totiž inspiraci mnoha vykuků, kteří se mohou snažit imitovat jeho učení a získat tak lepší společenské postavení. To rozhodně není marný základ a bude zajímavé sledovat, jak se Samuel s těmito myšlenkami i epickou výpravností popral.
The Book of Clarence
The Book of Clarence | Sony
Původně se měl snímek objevit v kinech už koncem září, kvůli hollywoodským stávkám jej však studio Sony přesunulo na lednový termín. Zatím se aspoň můžete podívat na náš žebříček nejočekávanějších filmů zbytku letošního roku.