Rustin: Příběh politického aktivisty, který navěky změnil tvář Ameriky

Rustin: Příběh politického aktivisty, který navěky změnil tvář Ameriky
Rustin | Netflix
Rustin
Rustin
64%
„28. srpna se černí, bílí, mladí, staří, bohatí, dělníci, chudí sjedou do Washingtonu,“ říká Rustin, jehož ztvárnil držitel Emmy Colman Domingo. Začátek upoutávky zachycuje přípravu monumentálního pochodu. Jak Rustin předpověděl, 28. srpna 1963 se u Lincolnova památníku shromáždilo více než 250 000 lidí a další miliony sledovaly v přímém televizním přenosu projev Dr. Martina Luthera Kinga jr. nazvaný I Have a Dream. Pochod je připomínaný jako jeden z největších pokojných protestů v dějinách, ale Rustinův příběh zůstal z velké části neodvyprávěný.
Rustin: teaser trailer | Netflix
Ze všech vůdců hnutí za občanská práva Bayard Rustin žil a pracoval snad v největším stínu. Částečně protože byl gay, čímž se v té době jeho spolupracovníci nechtěli dvakrát chlubit, a také příliš nepomohly jeho dřívější vazby na komunistickou stranu.
Jeho filmový příběh zrežíroval pro Netflix trojnásobný držitel ceny Tony George C. Wolfe (drama Ma Rainey – matka blues, za které byl Chadwick Boseman posmrtně nominovaný na Oscara) podle scénáře Juliana Breecea (Když nás vidí) a Dustina Lance Blacka (Milk). Netflix snímek uvede 17. listopadu.
Pro inspiraci se podívejte na žebříček nejlepších filmů uvedených na Netflixu.