Expend4bles: Nový trailer jde na ruku fanouškům a slibuje pořádně krvavou akci

Expend4bles: Nový trailer jde na ruku fanouškům a slibuje pořádně krvavou akci
Expend4bles: Postr4datelní | Lionsgate
Expendables vznikli jako oživlá pocta akčním osmdesátkám. A první film to dával v propagaci jasně najevo. Dvojka pak přidala na hvězdách a takzvaný fanservis dotáhla angažováním klasiků do větších rolí (hlavně zapojení Arnolda Schwarzeneggera a Bruce Willise do finální bitvy) téměř k dokonalosti.
Trojka zkusila ještě, pokud šlo o počet hvězdných jmen, přitvrdit. Jenže už jich bylo tolik, že pořádný prostor vlastně nedostal nikdo. K tomu do příběhu přibyla parta nezajímavých mladíčků, a aby se do kin nalákali mladší diváci a divačky, poprvé šlo o mládeži přístupnou podívanou. A výsledek zklamal.
Expend4bles: Postr4datelní
Expend4bles: Postr4datelní
54%
Čtyřka působila od prvního oznámení jako zklamání. Klasici skoro všichni pryč, nadějnější nováčci z trojky (Wesley Snipes, Antonio Banderas) také nic. Místo toho Megan Fox a 50 Cent. Borci Iko Uwais a Tony Jaa sice slibují potřebnou žánrovou zábavu, ale i oni nejsou tím, co by Expendables měli splňovat (tedy být milostným dopisem pro milovníky akčních osmdesátek/devadesátek). Jenže to, což je třeba dodat, v jedničce vlastně neplatilo ani o Jasonu Stathamovi. A jak jsme za něj v sérii rádi!
Nyní tu máme necenzurovaný, akcí a krví našlapaný trailer na čtyřku, který působí jako návrat ke komornějším kořenům jedničky. Žádná snaha o zbytečnou okázalost. Prostě stará dobrá akční řezničina, která si bere za cíl potěšit ty z nás, jimž ještě kolují testosteronoví herečtí dinosauři v krvi. A to je rozhodně zlepšení! Nejsou to hody ve stylu dvojky, ale jsou z toho cítit Expendables.
Expend4bles: Postr4datelní: 2. trailer | Lionsgate
Expend4bles: Postr4datelní dorazí do českých kin 21. září. Vyjma již zmíněných samozřejmě nemůže chybět Sylvester Stallone, dále hrají Randy Couture, Dolph Lundgren a Andy Garcia. Režíruje Scott Waugh, jehož poslední akčňák Hidden Strike najdete na Netflixu. Jaké další žánrové kousky se na oblíbené streamovací platformě nacházejí, zjistíte v žebříčku nejlepších akčňáků na Netflixu.