Trailer na komiksovku Blue Beetle je velký. Poslední ozvěny DC chtějí bavit a dojímat

Trailer na komiksovku Blue Beetle je velký. Poslední ozvěny DC chtějí bavit a dojímat
Blue Beetle | Warner Bros.
Blue Beetle je ve vývoji od roku 2018 a jedná se o první hraný superhrdinský snímek, v němž protagonistu ztvárňuje herec latinskoamerického původu. Hlavní role připadla dvaadvacetiletému Xolovi Maridueñaovi, jehož můžete znát například z populárního seriálu Cobra Kai. Jeho dospívající postava musí ukočírovat nabyté schopnosti, po nichž prahne i chamtivá obchodnice Victoria Kord (Susan Sarandon). Ta mimo jiné posílá podobně vybaveného Conrada Carapaxe alias Indestructible Mana (Raoul Trujillo), aby se Scaraba zmocnil.
Blue Beetle
Blue Beetle
58%
Film má v českých kinech premiéru 17. srpna a tři minuty dlouhý trailer se snaží navnadit na další teenagerskou komiksovku, která bude spoléhat na situační humor, skromného hrdinu a hřejivé rodinné poselství. Měsíc poté, co ambiciózní multivesmírný Flash v kinech nepřesvědčil, se Blue Beetle prezentuje spíš jako tematický nástupce Shazama. Na rozdíl od něj má však temnější vizuál z ranku Venoma a ukázka předkládá ohlušující akci, v níž se řeší význačnost silných rodinných vazeb.
Blue Beetle | Warner Bros.
Větší část materiálu evokuje animovaný film a půjde o další absolutní masovku, která může jen těžko něčím překvapit. Největší inovací je latinskoamerické obsazení, které by mohlo zajistit odlišný kulturní vhled. Trailer však jede dle tradiční šablony a 14. film série DCEU (DC Extended Universe), která prochází restrukturalizací a znovu odstartuje s novým Supermanem, vypadá jako formálně rutinní epitaf. Režíruje neznámý Portorikánec Angel Manuel Soto, jenž z rozpočtu kolem 120 milionů dolarů snad vyždímal aspoň nějaké oku lahodící atrakce. Zatím se však zdá, že u Warnerů házeli peníze lopatou na plátno, kde se z nich stávaly okatě digitální triky.
Definitivně poslední tečku za dosavadním filmovým vesmírem DC udělá v prosinci Aquaman and the Lost Kingdom a vzhledem k poklesu zájmu a kvalitě traileru není vyloučené, že Blue Beetle si užije ojedinělou dominanci stříbrného plátna.