Channing Tatum dodnes nesnáší sérii, ve které odmítl hrát sedmkrát, ale nakonec stejně musel

Channing Tatum dodnes nesnáší sérii, ve které odmítl hrát sedmkrát, ale nakonec stejně musel
Channing Tatum ve filmu G. I. Joe | Paramount Network
Channing Tatum se nikdy netajil svou nelibostí k filmu G. I. Joe. Dokonce ve své nechuti k akční sci-fi z roku 2009 zašel tak daleko, že o ní prohlásil: „Kurevsky ji nenávidím.“ A ze všech sil se snažil, aby v ní vůbec nemusel hrát.
Tatum během nezvyklého rozhovoru pro Vanity Fair, kdy byl připojený na detektor lži, uvedl, že film G. I. Joe mnohokrát odmítl, než ho nakonec donutili, aby v něm hrál. „Nejdřív jsem sedmkrát řekl ne, ale měli na mě opci a já ten film prostě musel natočit.“ Tatum hrál ve filmu vojáka Duka, a přestože se vrátil i v pokračování, jeho postava byla na jeho popud v úvodních deseti minutách zabita. „Samozřejmě jsem nechtěl hrát ani ve dvojce,“ řekl.
V roce 2015 v rozhovoru pro Howarda Sterna na adresu prvního filmu prohlásil: „Dají vám smlouvu a řeknou: ‚Smlouva na tři filmy, tady máte.‘ A vy si říkáte: ‚Panebože, to zní úžasně, do toho jdu!' Zavolali mi ze studia a řekli: ‚Hele, máme pro tebe film, pošleme ti ho.‘ Bylo to zrovna v době stávky scenáristů a byl to G. I. Joe. Já na to: ‚Miluju G. I. Joea, můžu hrát Snake-Eye?‘ A oni na to: ‚Ne, hraješ Duka.‘ Scénář nebyl dobrý, nechtěl jsem dělat něco, co mi přišlo špatné, a nevěděl jsem, jestli chci být G. I. Joe.“
Bruce Willis
G.I. Joe: Odveta
Tatum správně vycítil, že tahle série nikam nepovede. Jednička na sebe tak tak vydělala (na rozpočet 175 milionů dolarů výsledných 300 mega z kin zdaleka nestačilo). Dvojka přidala pro atraktivitu do obsazení Dwaynea Johnsona a Bruce Willise, a jakkoli si vedla o něco lépe (rozpočet 140 milionů, celosvětové tržby 375), pořád zdaleka nešlo o číslo, jaké by si studio přálo. Následný pokus o restart Snake Eyes z roku 2021 pak rovnou propadl (rozpočet 88 milionů, celosvětové tržby 34) a sérii definitivně pohřbil.
Již v únoru v kinech uvidíme Tatuma ve třetím díle úspěšné série Bez kalhot a momentálně se začíná mluvit o tom, že by mohl natočit remake Ducha (Tatumova produkční společnost na film získala práva), v němž si v roce 1990 zahráli Patrick Swayze, Demi Moore a Whoopi Goldberg.

Kinolog: Která postava z Lásky nebeské je nejhorší? A co je na tom filmu vlastně romantického?

Jeden z nejoblíbenějších vánočních filmů obsahuje devět hlavních příběhů. Každý je problematický trochu jiným způsobem. Tento videorozbor neberte jako projev nenávisti, ale spíš jako pobavené pozorování věcí, co jsou pod povrchem.